ITmap – Üzleti Café

AZ IT SZEKTOR KIHÍVÁSAI A FORMÁLÓDÓ VÁLSÁG TÜKRÉBEN

Hogyan érinti a hazai IT szektort napjaink gazdasági válsága? Nyertese lehet-e az iparág a változásoknak? Fokozódni vagy csökkenni fog a digitális megoldásokra való kereslet és ezáltal a munkaerőhiány?

Hogyan alakulhat a hazai szakemberhiány a szomszédos háború, az energiaválság, a forint ingadozása és a többi gazdasági kitettség tükrében? Mit érdemes tenni az egyik legmagasabb hozzáadott értéket hozó emberi erőforrással? Mitől lehet vonzó a hazai piac, és mire vágynak az érintettek?

Igyekszünk megközelítési pontokat adni a várható gazdasági változásokra az IT piac szemszögéből makrogazdasági elemzéssel, egy munkaerőpiaci elemzéssel és egy „dobozon kívüli” megközelítéssel.

Program

  • Szilágyi Enikő – CEO, ALSO Hungary Kft. és ALSO Ramiris Kft – Prognózis hazai, európai és nemzetközi szinten: mi vár a gazdaságra és vele együtt az IT szektorra?Enikő nemzetközi közgazdász, 2008 óta dolgozik az IT területen, ebből 5 évig Prágában HU country manager-ként, majd itthon folytatta nemzetközi és magyar tulajdonú IT disztribúciós cégek vezető sales-es pozícióiban. 1,5 éve dolgozik a Ramiris Europe Kft. IT diviziójának összeolvasztásán az ALSO Csoporttal, melynek idén júliusban lett sikeresen vége.
  • Pulay Gellért – ügyvezető, Human Priority Kft. (ITmap, Országos IT Megmérettetés): Az IT munkaerőpiac munkavállalói szemmel – kutatási adatok megosztása és elemzése
  • kötetlen beszélgetés

A rendezvény az MVÜK társszervezésében valósul meg.

Időpont: 2022. október 27., csütörtök 15-17h

Helyszín: 1118, Budapest, Rétköz u. 5., BudaWest irodaház, 2.emelet, Human Priority Kft., parkolás: mélygarázs -1.emelet