Magyar mérnökök és informatikusok az ipari forradalom élharcosai között

Jövő Olvasási idő:3 perc

Accenture-logo

A legtehetségesebb, saját fejlődésükre törekvő, nemzetközi tapasztalatot kereső mérnök-informatikusok számára, akik nemcsak használni, hanem alakítani is szeretnék a negyedik ipari forradalmat követő fejlődést, néhány kivételtől eltekintve könnyen egy kevésbé izgalmas, zárt hazai környezetben találhatják magukat.

A ritka kivételek közé tartozik az Accenture magyarországi Industry X ágazata, ahol a szakmai kihívások egy kiváló munkakörnyezettel párosulnak. Az a mérnök vagy fejlesztő, aki nemzetközileg is releváns ügyfelekkel és innovatív projekteken szeretne dolgozni, annak nem a külföldi munkavállalás az egyetlen járható út. Az Accenture munkatársaként lehetőség nyílik olyan szerteágazó és sokrétű feladatok ellátására, amik a tervezési szakasztól egészen az adott projekt megvalósulásáig tartanak.

Az Industry X, az ipar 4.0 utáni legnagyobb horderejű változás, lényegében az ipar digitális újrafeltalálása. A különböző gyártástechnológiák termelési adatainak elemzésével lehetséges olyan rendszereket létrehozni, amelyek még hatékonyabbá teszik egy cég teljesítményét, ráadásul a fogyasztói tapasztalatok elemzésbe történő bevonásával egy teljesen új üzleti modellt is ki lehet alakítani.  Az ilyen rendszerek kialakításában jártas kollégáink munkájuk során nem csupán partnereink szolgáltatásainak és termékeinek jobbá tételén dolgoznak, hanem teljes iparágak fejlődéséhez hozzájárulva, érdemi lehetőségük van jobbá tenni a világot is.

[Accenture Industry X – Csatlakozz az ipar digitális forradalmához]

Az Accenture Industry X ágazata hazánkban – több mint 150 munkatársával – három területen van jelen. A kollégáink ugyanakkor nemcsak saját szakterületükkel, hanem a más egységeknél végzett munkával is kapcsolatba kerülnek, így átfogóbb ismeretük lesz a teljes digitalizációs pálya folyamatáról.

Az ipari automatizálási területen dolgozó – elsősorban villamosmérnökök – kollégák feladata olyan megoldásokat kínálni ügyfeleinknek, mint az okoseszközök fejlesztése, illetve a még nem hatékony technológiák IoT-be való beépítése. A teljes folyamatot PLC, SCADA, MES, DCS, OPC, CSM szakértők bevonásával végezzük, a virtuális üzembe helyezés, az IT/OT integrálás és a hálózatba kapcsolt gyárak (connected factories) is a szolgáltatásaink része. Terveink közé tartozik hazai portfóliónk bővítése a kiberbiztonság, a gépi tanulás (machine learning) és a robotika területén.

Az ipari szoftverfejlesztő részlegünk szolgáltatásai közé tartozik partnereink ipari alkalmazásainak és cégmenedzsmenti szoftvereinek fejlesztésése, tesztelése és üzemeltetése (Cloud Engineering (AWS, MS Azure, Google Cloud), Java (backend), DevOps (BizDevOps), Angular, Angular 2+, React, Vue.js, (frontend)), valamint a karbantartási és támogatási feladatok. Olyan érdekes és innovatív új területeken is helytállunk, mint a hálózatba kapcsolt autós rendszerek, IoT (Internet of Things), Edge Computing, AI vagy a légiközlekedéshez kapcsolódó megoldások kialakítása.

A digitális terméktervezés részlegünkön alapvetően gépészmérnökök, mechatronikai mérnökök és formatervezők dolgoznak. Munkájuk révén partnereink számára olyan termékarculatot és dizájnt alakítanak ki, amelyek révén testet öltenek az Industry X részleg fejlesztései. Itt nem pusztán a kinézetről van szó, ugyanis szolgáltatásunk ennél jóval bővebb: mechanikai és ipari formatervezés, 3D nyomtatási technológiák alkalmazása optimalizálás, vizualizáció, szimuláció és minőségbiztosítás. Amellett, hogy kollégáink jártasak a kiterjesztett valóság különböző formáiban (AR, VR, MR, XR), a felhasználói élmény tervezésében és kialakításában (UI, UX), a Digital Thread és Twin technológiákban, a digitális átalakulás teljes folyamatában végig követik ügyfeleiket.

Partnereinken keresztül élő kapcsolatunk van a legújabb kutatás-fejlesztési trendekkel. A magyarországi részlegünk meghatározó ügyfelei a vezető autóipari, repülőgépgyártó vagy elektronikai eszközgyártó cégekből kerülnek ki. Mivel a gyártási szolgáltatók között az Accenture élen jár, és a több mint 30 éves tervezési, gyártási és támogatási tapasztalata van, a lehetőségeink nem állnak meg az országhatárnál. Csapatunk tagjaként világszerte a legmodernebb feladatokon dolgozhatsz olyan ügyfelekkel, akik meghatározó szereplői az innovációnak és az ipar átalakulásának. Ehhez remek környezetet biztosít az Industry X Innovációs Központok hálózata és az Accenture Laborok, ahol a legjobb szakemberekkel dolgozhatsz innovatív ügyfeleinkkel és ügyfeleinkért.

Az Accenture-nél folyamatosan várjuk azok jelentkezését, akik nem félnek a kihívásoktól, és olyan problémák megoldására keresik a választ, amelyekre még nem létezik igazán bejáratott megoldás. A senioroknak stabil, de rugalmas munkalehetőséget biztosítunk, változatos feladatokat kínálunk tudásuk továbbfejlesztésére. Pályakezdőknek is érdemes jelentkezni, mert változatos projektjeinken szinte garantált az intenzív szakmai fejlődés, emellett lehetőség van külföldi munkavégzésre is. 2025-re ráadásul azt a célt tűztük ki, hogy vállalaton belül globális szinten egyenlővé tesszik a nemek arányát!

Ha úgy érzed, hogy naprakész technológiák között és egy igazán nemzetközi munkakörnyezetben van a helyed, nézz körül az Accenture Industry X  nyitott pozíciói között!