Bluetooth kütyüvel az eltűnt idő nyomában

Egyéb Olvasási idő:1 perc

TimeFlip
Egy stopper és egy dobókocka szerelemgyereke

Erre az egyszerű, de nagyszerű kis szerkezetre a Kreatív cikke hívta fel a figyelmünket. A szerepjátékos dobókockákra emlékeztető kütyü belsejében egy mozgást érzékelő szenzor lapul, mely Bluetooth-szal a telefonunkhoz, pontosabban a TimeFlip applikációjához csatlakozik. Az oktaéder (vagy más, választott) formájú test minden egyes oldalához különböző tevékenységeket rendelhetünk, legyenek azok munkavégzés céljából végzettek, mint például telefonálás, e-mailezés, vagy épp a munkaidő elütésében segítő aktivitások. Utána pedig nincs más dolgunk, mint figyelni arra, hogy mindig azt az oldalt fordítsuk felfelé, amivel épp foglalatoskodunk, így az applikáció megkapja az adatokat, és másodpercre pontosan méri, mivel mennyi időt töltünk.

Alakítsd az igényeidhez!

Az eszköz sikere az egyszerűsége mellett minden bizonnyal a személyre szabhatóságában rejlik. Különböző anyagokat és formákat választhatunk a TimeFlip honlapján, az aktivitásokat jelző ikonokat számtalan matricából vagy mágneses lapkából választhatjuk ki, vagy magunk is megrajzolhatjuk, sőt, választhatunk olyan csomagot is, mely csak a szenzort és az applikációt tartalmazza, a testet pedig 3D nyomtatóval magunk állíthatjuk elő. Legalábbis elméletben, ugyanis jelen pillanatban az eszköz honlapján kizárólag a mágneses verzió rendelhető, mely 50 dollárba kerül, de az ígéretek szerint februárban az Amazon is megkezdi a termékek árusítását.

Fotó: twitter.com/gettimeflip
Mi lakik odabent?

A TimeFlip lelke a szenzor, ami egy nagyfelbontású gyorsulásmérő. Az okostelefonhoz a kiemelkedően alacsony fogyasztású Bluetooth 4.0 (BLE) protokollal csatlakozik, ez garantálja a minimum 1 éves akkumulátor-üzemidőt. A memória 1166 forgatást képes eltárolni, ami 40-80 munkanap aktivitásmérésére elég.

Mindent azért nem tesz meg helyetted

Hogy miért is jó ez nekünk? A sikeres időmenedzsment a tudatosítással kezdődik. Adott esetben akár sokkoló is lehet azzal szembesülni, hogy aprónak tűnő szokásaink mennyi értékes időt rabolnak el a napjainkból. De nem csak a haszontalan időtöltések eliminálásában segíthet a ráébredés és a tudatosság, a munkafolyamataink rendszerezésében is segíthet, ha pontosan tudjuk, milyen munkatevékenységgel mennyi időt töltünk el. A rossz hír viszont az, hogy ezeket az időmenedzsment szempontjából elengedhetetlen lépéseket – rádöbbenés, tudatosítás, változtatás – semmilyen fejlesztés nem fogja helyettünk elvégezni. A TimeFlip nem fog nekünk időt spórolni és nem teszi hatékonyabbá a munkavégzésünket. Erre csakis mi magunk vagyunk képesek.

Amennyiben szeretnél hasonló tartalmakat olvasni, kövess minket a Facebook oldalunkon is!

Nyitókép: pexels.com