Ember és robot: párharc helyett párbeszéd

Egyéb Olvasási idő:2 perc

Big Data Universe Konferencia

Különleges lehetőséget kapnak május 17-én azok, akik szolgáltatásukat, terméküket, szoftverüket, applikációjukat még hatékonyabbá akarják tenni Big Data megoldásokkal. Mindössze regisztrálniuk kell ahhoz, hogy az Akváriumban meghallgassanak olyan neves külföldi és magyar szakértőket, akik konkrét példákon át mutatják be, hogyan válik innovációvá és üzleti értékké a rendszerezett információvá alakított adathalmaz, ami egy-egy vállalkozásnál keletkezik.

Példátlan karriert futott be alig két évtized alatt a világ egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb embere, a PayPal online fizetési rendszer és a Tesla autógyár megalapítójaként is ismert és elismert Elon Musk. A dél-afrikai származású szupermilliárdos arról is híres, hogy idén februárban egy különleges sportkocsit indított útnak az űrbe, amely most is töretlenül kering elliptikus pályáján a Nap körül.

Akire Musk odafigyel, az szintén rendkívüli lehet. Márpedig a világ leginspirálóbb vállalkozójának választott Musk nemrég reagált egy őt kritizáló beszólásra, amely nem mástól, mint a világ legfejlettebb humanoid robotjától származik. Ő Sophia, „akinek” aktiválásától, vagyis 2015 tavaszától mindössze két év kellett ahhoz, hogy a világ első robotjaként állampolgárságot kapjon egy országban, történetesen Szaud-Arábiában, majd a fővárosban, Rijádban felszólaljon a Jövő Befektetési Konferencián, ezután pedig az ENSZ-be látogasson, hogy ott fogadja őt a világszervezet egyik főtitkárhelyettese.

Musk és az Audrey Hepburn színésznő mintájára megalkotott Sophia nem értenek egyet a jövő minden fontos kérdésében – derült ki egy üzenetváltásukból, összeköti viszont őket a Big Data. Musk és Sophia ugyan nem lesznek jelen a budapesti Big Data Universe Konferencián, szellemiségüket viszont megidézi az ingyenesen látogatható budapesti rendezvény május 17-én. A legfrissebb Big Data trendek között szó lesz ugyanis mind az önvezető autókról, mind a mesterséges intelligenciáról, tehát azokról, amiknek Musk és Sophia világsikerét köszönheti.

„Ezeken a témákon túl neves nemzetközi és hazai szakértők beszélnek az érdeklődőknek a blockchain-ről, a chatbot-okról és az IoT-ról is” – mondta el a rendezvényt szervező Nextent Informatika Zrt. műszaki igazgatója, Szalai Balázs. Hozzátette: az előadások rámutatnak majd arra, hogy egyebek között energetikai és távközlési okosmegoldások, komplett gyártósorok és önjáró mezőgazdasági gépek üzemelnek adat-vezérelt módon, illetve olyan intelligens rendszerekkel, amelyek a begyűjtött és elemzett információk alapján képesek célspecifikus megoldásokat nyújtani a hatékonyabb működés érdekében.

A banneren található kód 20% kedvezményre jogosít fel  VIP jegyvásárlásnál!
A banneren található kód 20% kedvezményre jogosít fel VIP jegyvásárlásnál!

Tudás és trendek, hazai és nemzetközi szakértők, mindössze egyetlen regisztrációval!
A szervező Nextent Informatika Zrt., arra számít, hogy ezúttal is telt ház lesz az immár harmadik alkalommal megrendezett, angol nyelvű Big Data Universe 3.0 Konferencián. A cég marketing vezetője, Kristóf Nóra szerint, a nyitott kapuknak köszönhetően számos olyan résztvevője lesz a rendezvénynek, aki Big Data alapú megoldásokkal vállalkozását, szolgáltatását még hatékonyabbá szeretné tenni. Köztük persze azok is, akik egyelőre nem akarnak autót az űrbe juttatni, de nagyra törnek saját szakterületükön…

További részletek, regisztráció és jelentkezés a Big Data Universe Konferencia hivatalos oldalán, vagy az Eventbrite-on.