Az IT cég, akiről mindenki tud mindent…vagy mégse?

Egyéb Olvasási idő:3 perc

EPAM

Egy IT cég, amiről minden hazai fejlesztő hallott már. Sőt a legtöbben meg vannak róla győződve, hogy mindent tudnak róla, ám e cikk végére még őket is érhetik meglepetések.

A digitális platformfejlesztéssel foglalkozó EPAM a Fortune 500-as lista legígéretesebb vállalatait tudhatja ügyfélportfóliójában, ami kivételes tapasztalatszerzési lehetőséget kínál a junior és senior munkatársaknak is.

15 érdekesség, amit nem tudtál az EPAM-ról

1. EPAM Office Tour: Az EPAM rendkívül nyitott az ismerkedésre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az online lefoglalható Office Tour, ahol a cég egyik munkatársának kíséretében bárki betekinthet az IT vállalat kulisszái mögé! Sőt, az érdeklődő négyféle témából is választhat a találkozó során, attól függően, hogy az irodai életre, a projektekre, vagy éppen az alkalmazott technológiákra kíváncsi.

2. 100+ alkalmazott technológia: AZ EPAM fejlesztői több mint száz különböző technológiát (például: .Net, Java, Kanban, Nosql, Agile, Big Data) használnak a mindennapi munkájuk során, ami rendkívüli fejlődési lehetőséget kínál a meglévő és leendő munkatársak számára.

3. 7 év siker a New York Stock Exchange-en: Az elmúlt 32 negyedévben, az EPAM több mint 20 százalékos organikus növekedést produkált folyamatosan. A részvények árai a 2012-es tőzsdére lépés óta exponenciálisan növekednek, és az elmúlt 7 év során több mint 1000%-os hozamot hoztak a befektetőknek!

4. A Forbes „négyesfogat” tagja: Mindössze négy olyan cég szerepel folyamatosan 2013 óta a Forbes „Amerika leggyorsabban növekedő 25 technológiai vállalata” listáján. A Google, a Facebook, a Fortinet és az EPAM. „Best kept secret” – ahogy az ügyfelek mondanák.

5. Elképesztő jubileumok és visszatérők: Az EPAM rendkívül büszke rá, hogy sok kollégájuk már 10-15 éve a vállalatnál dolgozik. Sőt, 2020-ban több hazai irodában is 20 éves jubileumot fognak ünnepelni a munkatársak. A céghez ráadásul egyre több korábbi fejlesztő tér vissza.

6. Kiváló vidéki lehetőségek: Az EPAM hazánkban három városban van jelen, Budapesten, Debrecenben és Szegeden. Ez kiváló lehetőséget kínál a vidéken élő informatikusok számára is, hogy a világ egyik legnagyobb IT cégénél bontakozzanak ki szakmailag.

Az EPAM 2019 augusztusában ötödszörre került fel a Fortune 100 listájára, idén egyedüliként az IT szolgáltatók között, elnyerve ezzel a világ leggyorsabban fejlődő IT vállalata címet.

A cég a PwC 2019 Legvonzóbb Munkahelye Díj iparági kategória győztesei közé került: a technológia kategóriában az EPAM a harmadik, az IBM és a Prezi után.

7. Te is használsz EPAM alkalmazást! A cég ügyfélköréből, méretéből és a projektek sokszínűségéből adódóan valószínűleg minden internetező használ legalább egy olyan alkalmazást, amit az EPAM fejlesztett.

8. Cégváltás, munkahelyváltás nélkül: Az elsőre ellentmondásos folyamatra az EPAM nemcsak megoldást talált, hanem alkalmazást is fejlesztett. Így, ha monotonnak érzed a feladatokat a munkád során, vagy új technológiákat ismernél meg, akkor akár online is igényelheted az áthelyezésedet házon belül (akár az országhatáron túlra is).

9. Mentorprogram és EPAM Akadémia: Ha belépés előtt, vagy egy új projekthez a jelenlegi technológiai tudásodnál mélyebb ismeretekre lenne szükséged, akkor kétféle saját képzés is rendelkezésre áll a cégnél. Az egyik az új jelentkezőknek szóló Mentorprogram, ami után állásajánlatot kaphatsz, a másik pedig a már szoftverfejlesztési tapasztalattal rendelkező, de másik (Java, .Net, front-end) programnyelvre átképzést nyújtó 3 hónapos EPAM Akadémia, melynek ideje alatt teljes fizetést kapnak a résztvevők.

10. Folyamatos képzés az EPAM-osoknak: Az összes EPAM dolgozó számára biztosított a teljes LinkedIn Learning elérés, emellett többszáz szakmai és soft skill továbbképzéshez való ingyenes hozzáférés.

11. Nyelvtanulási lehetőség 7 nyelven: Az EPAM munkanyelve az angol, aminek elsajátításához minden (nyelvtanfolyamok, self-learning, könyvtár) a kollégák rendelkezésére áll a vállalatnál. Így nem csak úgy lehet csatlakozni, ha valakinek már az első munkanaptól tárgyalási szintű az angolja. De akár német, spanyol, orosz, japán vagy norvég nyelvi kompetenciáidat is fejlesztheted a cég nyelvtanfolyamain.

12. Saját nyári tábor gyerekeknek: A morális és anyagi megbecsülés mellett az EPAM közösségének tagjai rendkívüli kompenzációs csomagok közül választhatnak, és számos kedvezményes lehetőséggel élhetnek. Például a szülők által kedvelt EPAM óvoda és iskola, aminek köszönhetően a munkatársak gyermekei hasznosan, számos változatos programmal tölthetik el a szünetet.

13. eKids a társadalmi felelősségvállalásért: Az EPAM a társadalmi felelősségvállalás jegyében számos ingyenes lehetőséget kínál általános iskolásoknak és középiskolásoknak. A diákok az eKids programokon a jövő szakmáira készülhetnek fel workshopok, kurzusok (robotika, scratch), irodalátogatás vagy éppen egy pályaorientációs beszélgetés alkalmával.

Még két EPAM kulisszatitok

1. Hollywoodban is ismert a cég: Kevesen tudják, hogy az EPAM első ügyfelei között volt a világ egyik legismertebb színészlegendája, Sylvester Stallone.

2. A világ első privát Túró Rudi automatája: Mára nyílt titok, hogy Magyarország első privát Túró Rudi automatája az EPAM Váci úti irodájában kapott helyet, a dolgozók legnagyobb örömére. Bár ez ma már nem kuriózum, mindenben igyekszik trendet alkotni és nem követni.

Ha ezek után kedvet kaptál jobban megismerni a „világ leggyorsabban fejlődő IT cégét”, akkor látogass el a https://careers.epam.hu/ oldalra és tudj meg többet az EPAM-ról.