Év IT Állása szavazás – Balázs Levente

Ti mondtátok Olvasási idő:1 perc

Év IT Állása

“Egy nagyon dinamikusan fejlődő cégnél dolgozom, ahol abszolút biztonságban érzem magamat a jövőmet illetően.” – Balázs Levente, GuideVision Magyarország Kft.

Levente Business Analyst-ként 8 hónapja dolgozik a cseh hátterű GuideVision Magyarország Kft-nél. A vállalat a ServiceNow Gold Services partnereként cloud alapú szolgáltatásmenedzsment-rendszer fejlesztésével, értékesítésével foglalkozik. A rendszer rengeteg almodulból áll, így többek között ITSM megoldásként és business management rendszerként is lehet használni.

A hazai 33 fős cég az elmúlt két évben vált a piac meghatározó szereplőjévé, bár nem klasszikus startup, de jellegében, kultúrájában akként működnek. Ez megmutatkozik a lapos szervezeti struktúrában, a fiatalos csapatban, a nagyfokú önállóságban és a számos közös programban.

Levente pályája elején 9 évet töltött az IT Services-nél, így pontosan látja a cég előnyeit a nagyvállalati környezethez viszonyítva. A kollégák 4-5 fős csapatba szerveződnek, egy team leader vezetése alatt, azonban minden munkakörben nagyfokú az önállóság. Havonta 1-2 új kolléga érkezik, akik egy intenzív, átfogó szakmai on-boarding program alapján ismerkednek meg a platformmal. A betanulásban nagy szerepet vállalnak a prágai kollégák is, amelynek során maximálisan figyelembe veszik az új munkatársak eltérő technológiai háttérét. Az új kollégák kiválasztása, bár általában 2-3 körben zajlik, mégis nagyon gyors, pár nap alatt lebonyolítják, mivel pontosan tudják, hogy a gyors reakció kritikus a munkaerőpiacon.

Mivel a vállalat most ért el egy bizonyos méretet, számos folyamat van jelenleg még kialakítás / bevezetés alatt (pl.tréning-budget), illetve épp a napokban költöztek új irodába is, ami szintén fontos mérföldkőnek számít a cég életében. A team leaderek három havonta értékelik a KPI-okat, átbeszélik mindenkivel az előző időszak eredményeit, kitűzik az új célokat, meghatározzák a szükséges fejlesztéseket, megbeszélik, ki mivel elégedett, mivel nem.

Balázs Levente, GuideVision Magyarország Kft.
Balázs Levente, GuideVision Magyarország Kft.

Heti rendszerességgel tartanak a kollégák egymásnak belső szakmai előadásokat, melyek rendkívül változatosak és szakmailag is előremutatóak, továbbá fejlesztik a csapat kommunikációs és prezentációs készségeit is.

A home office teljesen elterjedt a cég életében, lényegében mindenki maga választhatja meg, mennyi időt tölt az irodában és mennyit dolgozik otthonról. Levente ettől függetlenül inkább az irodában tartózkodik, mivel ott hatékonyabb a munkavégzése. Munkán kívül is nagyon sok a közös program, 2 havonta ún.LAN-partyk szerveződnek, céges futóversenyeken is reprezentálja magát a csapat, a negyedéveket pedig egy nagy darts bajnoksággal zárják. Ezeken túl félévente pedig csapatépítőre utaznak, legutóbb síelni voltak Ausztriában.

A céges hangulatot és összetartást tovább fokozza a nemrég beszerzett kis kabala állat: egy kaméleon “munkatárs”.

Levente – bár korábbi munkahelyein is jól érezte magát –  a GuideVision-nél mégis barátságosabb, rugalmasabb környezet fogadta, amiben ő is motiváltabb.

Amennyiben szenior kategóriában Balázs Leventét tartod a legrelevánsabbnak az Év IT Állása címre, szavazz rá itt (határidő 2018. március 30.):

[totalpoll id=”2151″]

Visszalépés a főoldalra

Oszd meg Te is azokkal, akiknek adsz a véleményére!