Év IT Állása szavazás – Juhász Sándor

Ti mondtátok Olvasási idő:1 perc

Év IT Állása

“Szeretek itt dolgozni, szeretem a munkámat, és szeretek ennek hangot is adni. Emellett itt az ideje, hogy minél többen is megismerjék a céget.” – Juhász Sándor, ChemAxon

Sándor több, mint 4 éve erősíti a vegyipari, kémiai szoftverek fejlesztésével foglalkozó ChemAxon Kft. csapatát, mint rendszergazda, üzemeltetésért felelős kolléga. A 2-3 fős csapatban egyfajta szakértői szerepet ellátva végzi mindennapi munkáját.

A 150 fős cég egyik legnagyobb erőssége lapos szervezeti felépítése: lényegében nincs menedzsment, nincsenek a klasszikus értelemben vett vezetők. Van viszont valódi csapatmunka, közös döntések és előrevivő szakmai egyeztetések. A csapatok a különböző termékek köré szerveződnek, és mint ilyen, maga az IT terület is egy belső termékként működik. Bárkinek lehet beleszólása abba, hogy milyen irányba haladjanak tovább, ennek természetesen megvannak a nehézségei is, de általában éppen ebből a diverzitásból születnek a legjobb megoldások.

Mivel saját maguk döntik el, milyen technológiát alkalmazzanak, az IT területen belül is követik a legújabb fejlesztéseket. Ezt tette lehetővé, hogy a hatékonyság jegyében a teljes levelezési rendszert kiszervezzék a Google-hoz, erősítve a cloud megoldások használatát.

Ez a fajta rugalmasság a munkaidőben is megjelenik, irányelvként 10 órától 16 óráig van törzsidő, ennél azonban sokkal fontosabb, hogy a munka megfelelően el legyen végezve.

Szoftverfejlesztő cég révén kiemelt figyelmet kapnak a képzések: minden kollégának éves szinten 1500 EUR áll rendelkezésére, azonban, ha valaki ezt meghaladóan is szeretné fejleszteni magát, általában nincs akadálya. Az idei dockercon konferencián például livestream-en keresztül vesznek részt az irodából, majd az eseményt követően az érdeklődőkkel megosztják az információkat. A tudásmegosztás eleve kiemelt figyelmet kap, egy-egy meetup vagy konferencia részvételt követően mindenki beszámol a hallottakról, látottakról.

A munka mellett a közösségépítés is része a céges kultúrának: nemcsak billiárdasztal, ping-pong, csocsóasztal áll rendelkezésre, de szoktak társasjátékozni, az iroda teraszán grillezni, de akár egy-egy mozifilmet is megnéznek közösen az iroda ebédlőjében. Nem szokványos módon van lehetőség például “falugyűlésre”, ahol az adott kolléga felvázol egy problémát, és közösen keresnek rá megoldást.

Kéthavonta innovation day-t szerveznek, ahol mindenki bemutathatja, hogy a sztenderd fejlesztéseken kívül milyen ötlete van, aminek a megvalósításához lehet csatlakozni. Ezen kívül havonta céges szintű meeting keretében számolnak be a fejlesztésekről, a termékek értékesítéséről, új piaci szegmensek kiaknázásáról.

Sándor mosolygós, közvetlen emberek közé megy be dolgozni nap, mint nap, így 5 év külföldön töltött idő után itthon is hosszú távra megtalálta számítását.

Amennyiben szenior kategóriában Juhász Sándort tartod a legrelevánsabbnak az Év IT Állása címre, szavazz rá itt (határidő 2018. március 30.):

[totalpoll id=”2151″]

Visszalépés a főoldalra

Oszd meg Te is azokkal, akiknek adsz a véleményére!