Év IT Állása szavazás – Kovács Áron

Ti mondtátok Olvasási idő:1 perc

Év IT Állása

“Nagyon kevés helyen bíznak meg a munkavállalóban, és adnak neki valódi felelősséget, félve attól, hogy akkor nem teljesít jól. Szeretnék alternatívát mutatni, hogy máshogy is lehet ezt kezelni.” – Kovács Áron, Codecool

Áron 1,5 éve a Codecool belső fejlesztéseiért felel, korábban pedig Java fejlesztőként dolgozott. Mivel szerette volna átadni a tudását és érdekelte a tanítás, felvette a kapcsolatot a céggel, és kezdetben oktatóként működött velük együtt. Majd felajánlottak neki egy olyan lehetőséget és munkakört, amely nem mindenkinek adatik meg, és amelyet örömmel elvállalt.

Azóta a cégnél összegyűlt rengeteg adat kezeléséhez kapcsolódó belső fejlesztésekért felel, vannak állandó kollégái, illetve a Codecool tanulóit is gyakran bevonják a projektekbe.  

A fejlesztés mellett technikai tervezéssel, architekt feladatokkal is foglalkozik, és, ami kiemelten fontos számára, ugyanúgy részt vesz a cég oktatási tevékenységében: az új szakmai mentorokról való döntés mellett próbainterjúk keretében készíti fel a tanulókat a kiválasztási folyamatokban való részvételre, illetve technikai workshopokat tart.

Kovács Áron, Codecool

A színes és változatos feladatokon kívül munkakörében lehetősége van a legújabb technológiákkal dolgozni (pl.: Docker, Serverless, Microservice), az elmúlt 1,5 évben számos olyan megoldással ismerkedett meg, amivel korábban nem találkozott. A szakmai fejlődést így önmagában a napi munkavégzés garantálja, továbbá színvonalas konferenciákra is el tud menni. Ha valamibe szeretné beleásni magát, tudja úgy szervezni a munkáját, hogy minden további nélkül el tudjon mélyedni az új ismeretekben.

A menedzsment mindössze operatív kereteket biztosít számára, így Áron teljes döntési jogkörrel rendelkezik. A fő irányokról természetesen közösen, brainstorming keretében döntenek, de onnantól kezdve teljes szabadsága és önállósága van. A vállalati kultúrára jellemző a családiasság, a bizalom és a magas fokú transzparencia.

Ha pedig mindennek nem lenne elég megtartó ereje, a munkaideje is teljesen kötetlen, így maximálisan meg tud valósulni a munka-magánélet egyensúlya. Amikor megbeszélésük van, bemegy az irodába, de teljes mértékben tud otthonról is dolgozni.

A cég fejlődésével (már Lengyelországban is van két iskolájuk) pedig biztos abban, hogy hosszú távon megtalálja a Codecool-nál a számítását mind szakmai, mind emberi fejlődés tekintetében.

Amennyiben vezető szakértő kategóriában Kovács Áront tartod a legrelevánsabbnak az Év IT Állása címre, szavazz rá itt (határidő 2018. március 30.):

 

[totalpoll id=”2153″]

Visszalépés a főoldalra

Oszd meg Te is azokkal, akiknek adsz a véleményére!