Év IT Állása szavazás – Monok Bori

Ti mondtátok Olvasási idő:1 perc

Év IT Állása

„Nagyon jó olyan cégnél dolgozni, ahol a vezetői hozzáállás az, hogy ha otthon minden rendben van, akkor a munka is könnyebben megy, és támogatnak is ebben. A PC Trade éppen egy ilyen hely!” – Monok Bori, PC Trade Systems Kft.

Bori junior rendszerelemzőként dolgozik a PC Trade Systems Kft-nél, ahova marketing és PR-os területről érkezett. Az előző munkahelyén az ő feladatai közé tartozott a weboldal és webáruház karbantartása, a domain regisztráció, az adatköltöztetés és a webhosting területe is, így került kapcsolatba a PC Trade Systems vezetőivel. Ők voltak azok, akik felajánlották neki a junior rendszerelemzői állást úgy, hogy semmilyen hasonló munkatapasztalata nem volt korábban.

Éppen ezért volt is benne némi félelem, amikor úgy döntött, hogy elfogadja az állást, de utólag ő is azt mondja, hogy minden igazán gördülékenyen ment. A betanítás részben külső továbbképzéseken történt, de Bori szerint sokkal fontosabb volt az, hogy egy régi-motoros senior kolléga mellett tölthette az időt. Vele vett részt különféle demókon, ügyféllátogatásokon, és bármikor kérdezhetett tőle, így valóban élesben alapozhatta meg azt a tudást, amivel ma már önállóan végzi a feladatait.

A feladatok megoldásával kapcsolatban jellemzően közös döntéseket hoznak, mindenki hozzáteheti a saját gondolatait, kérdéseit, így a munka során is hatékonyabbak az emberek, hiszen sokkal inkább a magukénak érzik a feladatokat, mintha felülről érkeznének az utasítások, és semmi beleszólásuk nem lenne a “hogyanokba”.

Monok Bori, PC Trade Systems Kft.
Monok Bori, PC Trade Systems Kft.

Ez a szemlélet a teljes céget áthatja, hiszen gyakran, (negyedévente) vannak olyan értékelő beszélgetések, ahol lehetőség van arra, hogy a kollégák megosszák a gondolataikat – legyenek azok problémák, vagy akár dicséretek – a közvetlen felettesükkel és az üzletágvezetővel. Emellett éves értékelések is vannak, plusz egy hosszabb kérdőív kitöltésével lehet értékelni a céget és egymást is.

A fejlődési lehetőségek is jól definiáltak a cégnél, hiszen a konkrét eredmények szinte magukkal hozzák a karrier felfelé ívelését – minden munkakörben van előrelépési lehetőség, ha bizonyos feltételek teljesülnek.

Mindemellett jellemző a cégre az a fajta családbarátság, ami leginkább a kompromisszumos problémamegoldásban nyilvánul meg. Az idézett gondolat a gyakorlatban úgy fest, hogy a vezetés is keresi annak a lehetőségét, hogy hatékonyan lehessen összeegyeztetni a munkát és a magánéletet. Akár távmunkával, akár ideiglenes home office lehetőséggel, de mindig arra törekszenek, hogy megtartsák a kollégákat akkor is, ha valamilyen kihívás elébe néznek a családi életükben. Valóban hisznek benne, hogy így a kollégák a munkahelyen is produktívabbak lehetnek.

Ez az a hozzáállás, ami az ügyfelek felé is megnyilvánul, hiszen ahogy a kollégákkal, úgy velük is minden esetben a legjobb megoldásokat keresik, hogy kölcsönösen elégedettek lehessenek a közös munkával, legyen szó egyedi fejlesztési igényről, vagy újszerű megoldásokról a projekt során.

Amennyiben junior kategóriában Monok Borit tartod a legrelevánsabbnak az Év IT Állása címre, szavazz rá itt (határidő 2018. március 30.):

[totalpoll id=”2146″]

Visszalépés a főoldalra

Oszd meg te is azokkal, akiknek adsz a véleményére!