Év IT Állása szavazás – Németh András

Ti mondtátok Olvasási idő:2 perc

Év IT Állása

„Nagyon érdekes kihívás a termelésről érkező igényekre hatékony és újszerű informatikai megoldásokkal szolgálni – és így szüntelenül követni az újonnan felbukkanó technikai lehetőségeket.” – Németh András, Audi Hungaria Zrt.

András összesen 5 éve dolgozik az Audi Hungarianál, ahol eleinte külső cég munkatársaként vett részt a munkában, két éve viszont átvette a cég, amit mindenképpen előrelépésnek tekint. A junior szakember rendszer és folyamatintegrátorként segíti a járműgyártási, termelési folyamatok IT feladatait; a termeléshez kapcsolódó informatikai szoftverek, alkalmazások szolgáltatásmenedzsereként.

A vállalaton belül a munkatársak számára is elérhetők a munkaköri leírások, mely tartalmazzák az adott munkakör betöltéséhez szükséges szakmai elvárásokat és személyes készségeket. Andrásnak idén év elején lehetősége nyílt előrelépni egy magasabb szintű pozícióba, amivel párhuzamosan egy 7 fős csapat is kapott. A csapat nem az új pozícióval járt, hanem egy olyan plusz feladatkör, ahol team koordinátorként is bizonyíthatja a rátermettségét.

Az előrelépéshez elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, amelyben a cég abszolút segítségére van: különféle belső képzéseken, és külső partnerek által szervezett tréningeken is részt vehet annak érdekében, hogy naprakészen tarthassa a tudását. Az egyes területeken tapasztaltabb kollégák mentorként is szerepet vállalnak a fiatalabb, vagy nem olyan régóta a cégnél dolgozó munkatársak fejlesztésében. Emellett a féléves gyakoriságú értékeléseken kapnak visszajelzést a szakmai előmenetelükről, és itt van arra is lehetőség, hogy a potenciáljuknak megfelelő képzéseket egyeztessék.

A munka és a magánélet egyensúlyát hivatott elősegíteni a rugalmas munkavégzés lehetősége is, ami nagyban megkönnyíti a különféle ügyek intézését, amelyek miatt így nem kell feltétlenül szabadságot kivenni. A home office vállalati szinten bevezetésre került, a kérdés csupán az, hogy vajon minden munkakörben lehetséges-e a hatékony munkavégzés az irodától távol is.

Azoknak, akik már családosok, egyéni megegyezés alapján van lehetőségük a szokásostól eltérő megoldásokra – ezeket mindenki a saját vezetőjével kell, hogy egyeztesse, de nem titok, hogy ilyenkor mindig az optimális megoldásra törekszenek annak érdekében, hogy mindenki a lehető legjobban járjon, és így még nagyobb lelkesedéssel és lojalitással végezze a rábízott feladatokat.

András egyik kedves projektje a Microsoft Hololens alapú kiterjesztett valóság világához kapcsolódik, és egyelőre még a Proof of Conceptnek nevezett eljárásban tesztelik a felhasználhatóságát. Az eszközöket már beszerezték, és hamarosan elkezdik annak ellenőrzését, hogy mennyire hatékonyan alkalmazhatóak – az egyik terület, amelyen alkalmaznák majd, az az új modellek szerelési folyamatainak betanítása, de emellett más lehetőségeket is látnak az eszközben.

Az utóbbi években egyre több ilyen Proof of Concept eljárás valósult meg, azonban az is előfordul, hogy valamilyen ötlet nem használható jól a gyakorlatban. Az irány mindenképpen jó hiszen egyre nő az ilyen tesztek száma, mely remek példa arra, hogy milyen sok újdonsággal van lehetőség megismerkedni és kipróbálni a bennük rejlő lehetőségeket.

Amennyiben junior kategóriában Németh Andrást tartod a legrelevánsabbnak az Év IT Állása címre, szavazz rá itt (határidő 2018. március 30.):

[totalpoll id=”2146″]

Visszalépés a főoldalra

Oszd meg Te is azokkal, akiknek adsz a véleményére!

Előző bejegyzés
Következő bejegyzés