Év IT Állása szavazás – Orosz Dávid

Ti mondtátok Olvasási idő:1 perc

Év IT Állása

“Rugalmas, családbarát munkahely, mely folyamatos fejlődési lehetőségeket biztosít egy modern, de otthonos munkakörnyezetben” – Orosz Dávid, Sonrisa Informatikai Kft.

Dávid a Sonrisa mobilalkalmazás-fejlesztéssel foglalkozó kollégája, aki junior szinten jelentkezett az Év IT Állása versenyre. A rugalmas munkaidő és a munkáltató családbarát hozzáállása, valamint a folyamatos, személyre szabott fejlődési lehetőségek mind olyan tényezők, amelyek miatt úgy érzi, hogy kifejezetten jó helyre került.

Minden kolléga saját mentort kap egy tapasztalt munkatárs személyében, akinek az útmutatásával munkaidő közben is tudják fejleszteni a tudásukat, ráadásul kifejezetten olyan témakörökben, amelyek érdeklik őket. Gyakorlatilag saját maguk állíthatják össze azt a training plan-t, amely mentén folyamatosan újabb és újabb ismeretekre tehetnek szert.

A cégnél töltött két év alatt közel került az expert szintű pozícióhoz, de ebben a laposabb felépítésű cégben megnevezések helyett inkább önállósággal és juttatásokkal ismerik el a teljesítményt. Lehetőség van a szakmai előrelépésre, még ha ez nem is jár mindig új névjeggyel, amelyen egy új munkakör szerepel. Dávid éppen ezért inkább abban méri az előrehaladást, hogy egyre több olyan feladatot kap, ahol lehetősége van az önálló kreatív tervezésre és kivitelezésre, így abszolút érezhető a haladás szakmai szempontból.

A mentorálás része az is, hogy félévente visszajelzést kapnak a munkájukról, és arról is, hogy milyen lehetőségek, új kihívások várhatnak rájuk a jövőben. A visszajelzés két irányú, mert a Sonrisának is fontos a kollegák véleménye.

Orosz Dávid, Sonrisa Informatikai Kft.
Orosz Dávid, Sonrisa Informatikai Kft.

A rugalmas munkaidőnek köszönhetően nem szükséges szabadságot kivenni egy-egy hivatalos ügy munkaidőben történő elintézéséhez. Mivel kötetlen munkaidőben dolgoznak, elegendő a projektvezetőkkel egyeztetni az ilyen helyzeteket. Azoknak is vonzó lehet a Sonrisa, akik már családosok, hiszen van lehetőség arra, hogy a gyerekeket munkaidőben is behozzák az irodába. Emellett havi rendszerességgel szerveznek különböző programokat, melyekre ellátogathatnak a családdal és barátokkal.

Az innováció, és az újdonságok feltérképezése szintén a mindennapjaik része: törekszenek a lehető legújabb technológiák bevezetésére. Az erre kialakított rendszerben mindenkinek lehetősége van rá, hogy a számára szimpatikus új megoldásokat kipróbálja, és az eredménytől függően akár éles projekten is használhatja.

Dávid szerint az is hatalmas pozitívum, hogy a vezetőség is abszolút nyitott az egyre újabb technológiák tesztelésére: amiben rációt látnak, azt házon belül letesztelik, és a jól hasznosíthatónak bizonyuló ötleteket átvezetik a mindennapi használatba is. Ennek köszönhető, hogy sok esetben a legfrissebb technológiákkal is dolgoznak, így valóban új megoldásokat tudnak felhasználni a munkájuk során, ami nagyon jó lehetőség arra is, hogy folyamatosan kísérletezzenek, és valóban képben legyenek a terület legfrissebb újdonságaival.

Amennyiben junior kategóriában Orosz Dávidot tartod a legrelevánsabbnak az Év IT Állása címre, szavazz rá itt (határidő 2018. március 30.):

[totalpoll id=”2146″]

Visszalépés a főoldalra

Oszd meg te is azokkal, akiknek adsz a véleményére!