Év IT Állása szavazás – Polák Sándor Tibor

Ti mondtátok Olvasási idő:2 perc

Év IT Állása

“Felemelő érzés egy olyan vállalatnak a részese lenni, ahol maximálisan támogató a menedzsment, és ahol a sok átalakulás ellenére is mindig megtalálta az ember a számítását.” – Polák Sándor Tibor, DXC.technology

Sándor immáron 11 éve dolgozik a Hewlett Packard cégeinél- ez idő alatt több átszervezés is volt, ennek jegyében fél éve a DXC.technology színeiben erősíti a csapatot.

Kecskeméti lakosként kezdetben naponta ingázott, viszont vezetője rendkívül támogató volt, így engedélyt kért az akkori belga ügyvezetőtől, hogy Sándor heti 1-2 napot otthonról dolgozhasson. Ez hatalmas pozitívum volt számára, mára pedig már lényegében csak heti 1 napot tartózkodik az irodában, így lehetősége volt mindkét gyermeke életében aktívan részt venni- egészen csecsemőkortól.

A több, mint egy évtized alatt a pozíciója, feladatköre, felelőssége is többször változott, ma már end-to-end felel a hozzá dedikált projektek szakmai megvalósításáért, és erősen technikai kollégaként is mindig meg tudta találni az előrelépési lehetőséget. A cégnél mind a horizontális, mind a vertikális rotáció kiemelten támogatott, sőt, 2-3 évente ajánlott is ezt átgondolni.

A negyedéves célértékeléseken a képzési tervek is meghatározásra kerülnek, a munkatársak ebben a tekintetben is nagymértékű támogatásban részesülnek elősegítve, hogy munkakörükbe, valamint érdeklődési körükbe illeszkedő szakmai tanfolyamokon, tréningeken, valamint ezekhez szorosan illeszkedő vizsgákon vegyenek részt. Sándor ebben az évben sikeresen  letett egy Microsoft Azure vizsgát, jelenleg pedig az AWS Solution Architect Associate vizsgára készül. Az elmúlt években részt vett több on-site, illetve web-alapú tréningen felhő alapú automatizálási folyamatok témakörben, emellett számos vizsgát is letett a cég támogatásával – a legkülönbözőbb témakörökben. A vállalat képzési palettáján nem csak hazai tréniningek szerepelnek, de többek között két éve egy egyhetes németországi tanfolyamra is el tudott menni.

Polák Sándor Tibor, DXC Technology
Polák Sándor Tibor, DXC Technology

Sándor teljes körű felelősséggel rendelkezik egy adott és általában rendkívül komplex migrációs tevékenység sikeres technológiai megvalósítása tekintetében, bár vannak sztenderd folyamatok és ‘best practices’ megoldások, de a gyakorlat azt mutatja, hogy sok esetben egyedi megoldás szükséges egy feladat sikeres megvalósításához. Ezekben maximálisan önállóan dönthet, lehetőséget kapva, hogy kibontakoztathassa új ötleteit is a siker érdekében.

Jelenlegi munkakörében nem csak, hogy használni tudja a legújabb technológiákat, de  folyamatosan kutat a legfrissebb és leginnovatívabb megoldások és alkalmazások után, amelyek segítenek optimalizálni és ideális esetben egy új szintre emelni a már meglévő migrációs feladatkört.

A vállalati kultúrát nagyon jól jellemzi az, hogy nemrég vettek vissza egy kismamát, aki ráadásul Miskolcról fog szintén home office-ban dolgozni – a vele való technikai interjút pedig Sándor vezette.

A vállalat így nagyon jó példa arra, hogy sok változás közepette is nemcsak, hogy meg lehet tartani a munkatársakat és motivációjukat, de valódi szakmai és emberi fejlődési lehetőséget lehet számukra kínálni.

Amennyiben vezető szakértő kategóriában Polák Sándor Tibort tartod a legrelevánsabbnak az Év IT Állása címre, szavazz rá itt (határidő 2018. március 30.):

[totalpoll id=”2153″]

Visszalépés a főoldalra

Oszd meg Te is azokkal, akiknek adsz a véleményére!