Év IT Állása szavazás – Botos Ádám

Ti mondtátok Olvasási idő:2 perc

Év IT Állása

“Szeretnék tenni valamit a közösségért, a fiatal pályakezdőkért, hogy lássák, el lehet indulni jól és sikeresen is egy pályán.” – Botos Ádám, Nextent Informatika Zrt.

Ádám junior IT szakemberként sokszor azt látja, hogy a vele egykorúak nehezen találják meg a helyüket, gyakran nem érzik jól magukat a választott szakmájukban.  Velük szeretné megosztani saját pozitív élményét, hogy egy jó helyre bekerülve sokat tanulhat, fejlődhet az ember, melynek eredményeként számos perspektíva nyílik meg előtte.

Ádám a Nextent Informatika Zrt. munkatársaként kormányrendszerek fejlesztésével foglalkozik immáron egy éve. Az ügyfélnél összesen 5 Nextentes kollégával együtt dolgozik, így azonnal kapott egy családot és barátokat is, akik tudásukkal és tapasztalatukkal támogatják. A Nextent Informatika Zrt.-nél nap mint nap számos innovatív és érdekes projekten dolgoznak a kollégák, ahol folyamatosan használják a legfrissebb technológiákat (pl.: IoT, adatvizualizáció, BigData) és gyarapítják tudásukat, többek közt az autóipar, telekommunikáció vagy banki szektor számára végzett projekteken.

Annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb megoldásokat tudja a Nextent biztosítani az ügyfelei számára, a legszigorúbb adatbiztonsági feltételeknek megfelelve, a kollégák sok esetben az ügyfél irodájában dolgoznak. Így munkakezdéskor azonnal két támogató csapat áll mögöttük.

Botos Ádám, Nextent Informatika Zrt.
Botos Ádám, Nextent Informatika Zrt.

Ádám számára juniorként hatalmas segítség volt a rendkívül szisztematikusan kialakított betanulási rendszer. A cégnél a dokumentáción kívül rengeteg videó áll rendelkezésre, azonban még ennél is fontosabbnak tartja azt a támogató és segítő légkört, ami nem csak saját csapatára, de az egész cégre jellemző. Bármikor bárkitől lehet kérdezni, és teljes mértékben nyitottak az új ötletekre, nem csak a projekten belül. Így Ádám már összeállított egy linkgyűjteményt, amely az új belépő kollégák számára tartalmaz elengedhetetlen információkat, illetve megszerzett tudását Nextentes kollégáival is megosztja.

Beágyazott rendszerek fejlesztőjeként elsősorban C-ben fejleszt, de scriptek írása (főleg Python) is ugyanígy szerves részét képezi a munkájának, melynek gyakorlati eredményét már most látja: Kínában több ezer autóban használják a fejlesztést.

A karrierlehetőségek is igen világosan definiáltak, belépése után nagyjából két hónappal már pontosan látta, hova lehet eljutni. Proaktív hozzáállásának és precíz munkájának köszönhetően   ma csapaton belüli architektként dolgozik, amiért rendkívül hálás.

A kihívások, az eredmények, a minőségi szakmai munka mellett rendkívül figyelnek a munka-magánélet egyensúlyára, vezetője, ha bárkinek magánéleti problémája van, átlagon felül emberséges hozzáállású és megértő.

Félévente nem csak képzések vannak, de tájékoztatják a kollégákat az elért eredményekről, célokról, a Nextent pedig havonta egyeztet Ádámmal a szakmai előrehaladásáról, terveiről, illetve amennyiben támogatásra van szüksége, akkor a cég ezt biztosítja számára.

A következő egy évben célja, hogy minél inkább megfeleljen az architekt szerepkör elvárásainak, sokat tanuljon, azt követően pedig elérje a vezető architekt pozíciót.

Amennyiben junior kategóriában Botos Ádámot tartod a legrelevánsabbnak az Év IT Állása címre, szavazz rá itt (határidő 2018. március 30.):

[totalpoll id=”2146″]

Visszalépés a főoldalra

Oszd meg te is azokkal, akiknek adsz a véleményére!