Hétvégén nyit a 18. Educatio Szakkiállítás

Egyéb Olvasási idő:1 perc

Educatio Szakkiállítás

A 3 napos seregszemlére 150 kiállítót és több mint 43.000 látogatót várnak. A rendezvény célja, hogy összekapcsolja az oktatás különböző szereplőit; hazai és nemzetközi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket, valamint a diákokat és a pedagógusokat. A belépés mindenki számára ingyenes!

Az expón természetesen részt vesz a hazai felsőoktatási intézmények színe-java, közel 50 standon találkozhatunk a magyarországi főiskolákkal és egyetemekkel. Több határon túli egyetem is képviselteti magát, a kiállítók között megtaláljuk a Babeș-Bolyai Tudományegyetemet vagy a Sapienta Erdélyi Magyar Tudományegyetemet is, valamint osztrák, dán, holland, brit, ír, francia, svájci, vagy éppen kínai intézményeket. Több standon ernyőszervezetek képviselik egy-egy ország felsőoktatási intézményeit, így megismerkedhetünk többek közt Kanada, az USA, Németország vagy Finnország egyetemeivel is.

Nagy számban képviselik magukat a szakképzéssel, felnőtt- és továbbképzéssel foglalkozó intézmények is, különösen a néhány hetes-hónapos, kifejezetten a munkaerőpiaci igényeket kielégíteni igyekvő, alapfokú programozási ismereteket nyújtó képzési intézmények, mint a Matritel Labs vagy a ReaktorLabs.

Természetesen a munkaerőpiac legnagyobb szereplőivel is találkozhatnak azok a diákok, akik az első lelkesedést leküzdve túllátnak a gólyatáborokon, egyetemi bulikon és koleszos lehetőségek keresésén. A Mercedes és az Audi duális képzési programjaikat hirdetik, egy VR installációval csalogatja a standjára a gamereket és kütyübolondokat a T-Systems, kiállít a BT-ROC, a Bosch és a LEGO is. Bemutatkozik a MÁV-Csoport, a MOL, az ELMŰ-ÉMÁSZ, a NÉBIH, és elsőre kissé meglepő módon a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is.

A kapcsolódó programok között a legtöbb előadás témája az, hogy az adott intézmény elmondja magáról, miért pont őket válasszák a felvételi előtt állók, de ezek mellett több közérdekű, és egy-két kifejezetten izgalmasnak tűnő program is szerepel a kínálatban. Az Oktatási Hivatal több előadásban mutatja be a felvételi rendszert, valamint az e-felvételi használatát. Talán a legérdekesebb téma a programkínálatban a brit nagykövet-helyettes asszony péntek délelőtti előadása a Brexit utáni Nagy-Britannia oktatási és K+F kilátásairól. A szombati nap is izgalmasan kezdődik, a Synlab ügyvezetője, Lévay Richárd ad elő „A kémia órától a robottechnológiáig” címmel.

Továbbtanulás előtt álló diákoknak vagy szüleiknek tehát feltétlenül érdemes lesz kilátogatni a Hungexpora az elkövetkező napokban, de bárki más is találhat érdekességeket, amennyiben érdekli a felnőttképzés, az oktatás és a munkaerőpiac aktuális helyzete. Akit pedig kifejezetten az IT piachoz kapcsolódó képzések érdekelnek, azok már a hétvége előtt is körülnézhetnek az egyre bővülő kínálatban:

[cegajanlo id=”kepzesek”]