Kínában terjeszkedik az NNG

Ti mondtátok Olvasási idő:1 perc

Kínában terjeszkedik NNG

BUDAPEST (2018. február 15.) – Megduplázza idén a Kínával foglalkozó kollégáinak számát a hazai autóipari szoftverfejlesztő NNG. Az NNG jelenleg is erős pozícióval rendelkezik a távol-keleti országban, öt autógyárnak is – például DongFeng Renault-nak – fejleszt helyi megoldásokat.  A Kínában, regionális exportra készített autók száma szintén kiemelkedő, és az NNG navigációs megoldásai, a kínai gyártók több mint kétharmadával kötött partnerkapcsolatoknak köszönhetően már eljutottak a délkelet-ázsiai, közel-keleti és dél-amerikai régiókba is. A cél most a világ legnagyobbjának számító kínai autópiacon történő térnyerés.

A várakozások szerint a távol-keleti országban idén 29,1 millió autót fognak eladni (ez nagyjából a háromnegyede a teljes amerikai és európai értékesítésnek), ráadásul várhatóan még idén Kína válik az infotainment második legnagyobb piacává (8,09 milliárd dollár) és itt értékesítik majd a legtöbb beépített navigációt is.

Nem véletlen tehát, hogy a hazai autóipari szoftverfejlesztés egyik vezető vállalata, az NNG piaci pozícióinak erősítésére törekszik Kínában. Az idei évben több mint 50 fővel hoznak létre fejlesztői csapatot Sanghajban. A kínai projekteken dolgozó NNG-s munkatársak száma várhatóan megduplázódik majd, így Budapesten is bővülés várható. A termékfejlesztést a vállalat magyar központjában végzik, a kínai csapat a lokalizációval fog foglalkozni.

„Mivel a globális aftermarket piac 25-30 százalékát Kína jelenti, különösen fontos, hogy tovább tudjunk erősödni a piacon. Versenytársainkkal szemben nagy előnyünk, hogy rugalmasak tudunk maradni ezen a zárt piacon, míg mások elbuknak globális megközelítéseikkel. A személyre szabás és a helyi vásárlók megértése a kulcs: mindent újra kell gondolnod, ha sikeres akarsz lenni Kínában” – mondta el Giles Shrimpton, az NNG ügyvezetője.

A kínai álmok megvalósulásának érdekében a vállalat a termékfejlesztés és az üzleti lépések mellett a kollégák képzésére is nagy hangsúlyt fektet. A területen dolgozók ingyenes nyelvtanfolyamokon vehetnek részt. Jelenleg három kurzus fut, a kollégák egymás után szerzik meg nyelvvizsgáikat.

Az NNG Kft.-ről

Az NNG globális autóipari szoftverbeszállító, amelynek célja, hogy a legjobb vezetési élményt biztosítsa. A vállalat a navigáció, a kiberbiztonság és a UX piacain kínál megoldásokat. Az NNG elsősorban a white-label formában értékesített szoftvereiről ismert, amelyeket számos autógyártó, többek közt a Ford, a Renault és a Mazda is használ. Az NNG navigációit már több mint 30 millió eszközre telepítették világszerte, beleértve több mint 30 autómárka járműveit is. Az NNG a világ számos pontján, például az USA-ban, Brazíliában, Svájcban, Izraelben, Kínában, Japánban és Indiában is rendelkezik helyi képviselettel, így biztosítva a helyi igényekre és piacra szabott megoldásokat és tartalmat valamennyi ügyfele számára.

Ha többet szeretne megtudni megoldásainkról, tekintse meg a JLR Japan-nal folytatott projektünkről készült esettanulmány-videót az alábbi linken, vagy keresse fel weboldalunkat, Facebook és Twitter oldalunkat!