Magyar startup cég a PwC Startup Collider programjában

Események

Idén először hirdette meg a PwC a Startup Collider nevű akcelerációs programját, melynek célja, hogy a támogassa a pénzügyi szolgáltató iparág innovációját Közép- és Kelet-Európában.

A FinTech napjainkban egyre kiemeltebb szerephez jut, erre mutat rá a PwC tanulmánya is. Belülről formálja át a pénzügyi szolgáltató szektort, ezek a cégek pedig innovációjuknak köszönhetően azokon a területeken is sikeresek tudnak lenni, ahol a hagyományos pénzügyi intézetek képtelenek erre.

A PwC éppen ezért hirdette meg a Startup Collider kezdeményezését. A kiválasztott 13 Fintech startup cég három hónapos programban vehet részt, amely időszak során magasan képzett mentoroktól, a PwC szakértőitől kaphatnak majd gyakorlati útmutatást, hogy még nagyobb sikereket érhessenek el.

A startup-ok érettségi szintjüknek megfelelően két programfolyamatba vannak beosztva. A Startup Bootcamp 8 olyan startupnak ad lehetőséget, amelyek már rendelkeznek életképes termékkel. Ebben a csoportban egy magyar startupra is érdemes figyelni, hiszen a Blueopes is képviselteti magát, amely egyéni preferenciák alapján kínál automatizált portfóliókezelő platformot.

A Fast Track-ben lévő további 5 startup abban kap segítséget, hogy a PwC segítségével bővíteni tudják kapcsolati hálójukat, ezáltal pedig gyorsabb lehet a piacra jutási lehetőségük.

A programba az alábbi startup-ok kerültek be:

Bootcamp: Xchanger (Lengyelország), Cognitum (Lengyelország), Claims Control (Litvánia), Blueopes (Magyarország), TalkBank (Oroszország), finAPI (Lengyelország), Autenti (Lengyelország), Jumbster (Lengyelország)

Fast Track: Noa Tech (Lengyelország), Cyber Productivity (Lengyelország), Dotmetrics (Horvátország), Transparent Data (Lengyelország), Coinfirm (Lengyelország)