Etikus hacker

IT biztonság

Az etikus hacker olyan kiberbiztonsági szakértő, akinek feladata informatikai rendszerek és környezetek biztonságának, feltörhetőségének etikus (segítő, támogató) módon történő feltérképezése, ellenőrzése; biztonsági sérülékenységek, fenyegetettségek felfedezése, tesztelése, kijavítása, biztonsági jelentések készítése; a biztonság implementálásának és fejlesztésének támogatása.

Az etikus hekkernek sokéves gyakorlattal és tapasztalattal szükséges rendelkeznie az IT biztonsági technológiák, eszközök és megoldások területén; mély szinten (rendszerszinten) szükséges értenie a Windows és Linux operációs rendszerekhez, hálózatokhoz; és a programozásban, szkriptelésben, adatkezelésben, webes technológiákban is járatosnak kell lennie. Az etikus hekkerek általában gyakorlott, a programozást/fejlesztést is szerető / gyakorló IT rendszergazdákból, üzemeltetőkből, hálózati szakemberekből kerülnek ki.

az ITmap szakmai hitelesítője, hazánk legnagyobb IT képző cége

Így is ismerheted

  • Etikus hekker

Angol elnevezések

  • White Hacker
  • Ethical Hacker

Kapcsolódó technológiák, eszközök

Megszerezhető minősítések, minősítési utak

  • EC-Council - Certified Ethical Hacker (CEH)
  • Offensive Security Certified Professional (OSCP)
  • CREST Foundstone Ultimate Hacking
  • SSCP – The Premier Security Administrator Certification

Képzések, amik segítségével jellemzően ilyen szakemberré válhatsz

Ajánló

Bejegyzés(ek) a témában

Fizetések

Érdekel mennyit keres egy Etikus hacker? Regisztrálj és megtudhatod!

Regisztráció

Kapcsolódó software-ek

Ahhoz, hogy hozzászólhass el kell fogadnod az ide kapcsolódó sütik használatát (Disqus). Ezt megteheted az adatvédelem oldalon (ahol további információkat találsz), vagy erre a gombra kattintva.