Az ERP tanácsadó  munkakör azokat a vállalatirányítási rendszerek bevezetésével, kialakításával, továbbfejlesztésével foglalkozó szakembereket takarja, akik kifejezetten nem SAP rendszerrel foglalkoznak, illetve elsősorban a kis-és középvállalatokat támogatják. A munkakört az oldalon gyűjtőfogalomként használjuk, de sok esetben az adott vállalatirányítási rendszert megnevezve találkozhatsz a pozícióval.

Számos olyan vállalatirányítási rendszer van, amelyet kifejezetten kis- és középvállalati felhasználásra hoztak létre, a tanácsadónak az adott szoftvert, annak felépítését, működési logikáját ismernie és értenie kell.

Az ERP tanácsadók jellemzően egyszerre több projekten is dolgoznak, így hatékonyan kell tudniuk megosztani figyelmüket, emellett a saját feladatok tervezésében nagyfokú önállósággal kell rendelkezniük.

Tanácsadóként lehet egyéni vállalkozóként is dolgozni, ehhez azonban megfelelő kapcsolati hálóra van szükség, de nagyon gyakran ezek a szakemberek egy üzleti és informatikai tanácsadással foglalkozó vállalat kötelékében végzik feladataikat.

Az ERP tanácsadók hidat képeznek a vállalat, vagy az érintett vállalati terület és a vállalatirányítási rendszer fejlesztését végző csapat között, de arra is lehet példa – főleg kisebb rendszerek esetén -, hogy valaki egyszerre látja el a fejlesztési és a tanácsadói feladatokat.

Milyen fő feladatai vannak egy ERP tanácsadónak?

  • Vállalatirányítási rendszerek bevezetésének teljes körű támogatása: igények felmérése, megfogalmazása, az adott vállalatirányítási rendszer testreszabása az igényeknek, elvárásoknak megfelelően
  • Részvétel az üzleti folyamatok újragondolásában
  • Konzultáció útján az ügyfél igényeinek dokumentálása, specifikálása, és azok továbbítása a fejlesztők fele
  • Követelményspecifikációk elkészítésének támogatása
  • Fejlesztők részére funkcionális specifikációk készítése
  • A folyamatokban résztvevők (fejlesztők, üzleti oldal munkatársai) munkájának összefogása, irányítása, részükre szakmai iránymutatás megfogalmazása
  • Az elkészült fejlesztések tesztelésének támogatása, végzése
  • A rendszer bevezetését követő időszak kiemelt támogatása
  • Kapcsolattartás és egyeztetés a rendszert használó üzleti területekkel
  • A rendszer bevezetését követően a későbbiekben felmerült igények, továbbfejlesztések koordinálása

az ITmap szakmai hitelesítője, hazánk legnagyobb IT képző cége

Ajánló

Bejegyzés(ek) a témában

Fizetések

Érdekel mennyit keres egy ERP tanácsadó (KKV)? Regisztrálj és megtudhatod!

Regisztráció

Ahhoz, hogy hozzászólhass el kell fogadnod az ide kapcsolódó sütik használatát (Disqus). Ezt megteheted az adatvédelem oldalon (ahol további információkat találsz), vagy erre a gombra kattintva.