Nagyvállalati ERP / SAP tanácsadó

ERP / vállalatirányítási rendszerek

A pozíció támogatója:

Téged is vár az SAP világa!

A nagyvállalati ERP / SAP tanácsadó kifejezetten nagyvállalatok számára készült vállalatirányítási rendszer bevezetésével, kialakításával, továbbfejlesztésével foglalkozik.

A legelterjedtebb az SAP vállalatirányítási rendszere, de az Oracle-nek, illetve a Microsoft-nak a megoldásai is gyakran használtak nagyvállalati közegben.

A nagyvállalati ERP / SAP tanácsadók többnyire egy üzleti és informatikai tanácsadással foglalkozó vállalat kötelékében végzik feladataikat. A nagyvállalatok méretének és összetettségének következtében a szakemberek modul vagy modulok szintjén specializálódnak, sőt jellemzően előbb egy üzleti területen dolgoznak és felhasználói a rendszernek, majd válnak egy-egy modul specialistáivá.

Fő feladatok:

 • Vállalatirányítási rendszerek bevezetésének teljes körű támogatása: igények felmérése, megfogalmazása, az adott vállalatirányítási rendszer testreszabása az igényeknek, elvárásoknak megfelelően
 • Konzultáció útján az ügyfél igényeinek dokumentálása, specifikálása, és azok továbbítása a fejlesztők fele
 • Folyamatos konzultáció és kapcsolattartás a fejlesztői csapattal és az ügyféllel
 • Követelményspecifikációk elkészítésének támogatása
 • Fejlesztők részére funkcionális specifikációk készítése
 • A folyamatokban résztvevők (fejlesztők, a vállalat üzleti oldalának munkatársai) munkájának összefogása, irányítása, részükre szakmai iránymutatás megfogalmazása
 • Az elkészült fejlesztések tesztelésének támogatása, végzése
 • A rendszer bevezetését követő időszak kiemelt támogatása
 • Kapcsolattartás és egyeztetés a rendszert használó üzleti területekkel
 • A rendszer bevezetését követően a későbbiekben felmerült igények, továbbfejlesztések koordinálása
 • Szükséges dokumentációk elkészítése (folyamat, alkalmazás beállítások, specifikáció, tesztlap, programdokumentáció)

Fontos megemlíteni, hogy a felhő alapú rendszerek megjelenésével a tanácsadói szerepkör is egyre inkább kettéválik: az R/3 rendszerhez kapcsolódóan megmaradnak a modulok szerint specializált konzultánsok, mellettük viszont egyre többen a cloud alapú rendszerek tanácsadói lesznek. A megkülönböztetés azért is fontos, mert a munkamódszerek, illetve az elvárt képességek is eltérnek a két rendszerhez kapcsolódóan. A felhő alapú rendszerek tanácsadóinak nem kell specifikációkat készíteniük, mivel a rendszerek könnyen és rugalmasan testreszabhatóak, emellett a felhő alapú megoldások bevezetési ideje jóval rövidebb és kevésbé összetett, a projektek során pedig az agilis módszertant használják. A cloud rendszerek bevezetését támogató tanácsadók egy-egy rendszerre specializálódnak, így beszélhetünk például SuccessFactors tanácsadókról (a SuccessFactors az SAP felhő alapú humán erőforrás menedzsment támogató eszköze), vagy Ariba tanácsadókról (az Ariba az SAP felhő alapú logisztikát, beszerzést támogató rendszere).

Training360 logo

az ITmap szakmai hitelesítője, hazánk legnagyobb IT képző cége

Fizetések

Tapasztalatod szerint az egyes szinteken mik az elérhető alapbérek a piacon? Értékeld a megadott béradatokat! Akár anonim véleményeddel Te is segíthetsz abban, hogy valós képet mutathassunk a Budapesten megszerezhető fizetésekről.

Érdekel mennyit keres egy Nagyvállalati ERP / SAP tanácsadó? Regisztrálj és megtudhatod!

Regisztráció

Így is ismerheted

 • Modulspecifikus elnevezések: pl: FI tanácsadó, CO tanácsadó, SD tanácsadó, MM tanácsadó...

Angol elnevezések

 • SAP Consultant
 • SAP Business Consultant

Kapcsolódó technológiák, eszközök

Megszerezhető minősítések, minősítési utak

 • SAP Certified Consultant

Képzések, amik segítségével jellemzően ilyen szakemberré válhatsz

 • gazdaságinformatikus
 • informatikus közgazdász

Fizetések

Tapasztalatod szerint az egyes szinteken mik az elérhető alapbérek a piacon? Értékeld a megadott béradatokat! Akár anonim véleményeddel Te is segíthetsz abban, hogy valós képet mutathassunk a Budapesten megszerezhető fizetésekről.

Érdekel mennyit keres egy Nagyvállalati ERP / SAP tanácsadó? Regisztrálj és megtudhatod!

Regisztráció

Bejegyzés(ek) a témában

Ahhoz, hogy hozzászólhass el kell fogadnod az ide kapcsolódó sütik használatát (Disqus). Ezt megteheted az adatvédelem oldalon (ahol további információkat találsz), vagy erre a gombra kattintva.