5 ok, hogy Androidban fejlessz alkalmazást

Egyéb Olvasási idő:1 perc

Android

Akár a meglévő vállalkozásodat dobnád fel egy alkalmazással, vagy egy egészen új ötlettel robbantanál nagyot, sok előnye van annak, hogy Androidban fejlessz. Ezekből hoztunk néhányat:

1. Kis befektetés, nagy megtérülés

Az Android használatának viszonylag kevés (akár anyagi jellegű) korlátja van. Ingyenesen elérhető Androidra a Software Development Kit nevű szoftverfejlesztő csomag is, amellyel a fejlesztés költségei minimálisra zsugorodnak. Jelentősebb kiadást a tesztelés és a szükséges eszközök beszerzése jelenthet, cserébe viszont egy sikeres vállalkozás komoly értékkel bír.

2. Nyílt forráskód

Használd ki annak az előnyeit, hogy a nyílt forráskód miatt jogdíjmentesen juthatsz hozzá az Android közösség által nyújtott technológiákhoz. Ez teszi az Android platformot nagyon vonzóvá a mobiltelefon-gyártók és a vezeték nélküli szolgáltatók számára, ami egyúttal az Android alapú telefonok gyorsabb fejlődését is eredményezi. Ez az Android mágia.

3. Könnyű integrálhatóság

Az Android kiválóan alkalmas web- és mobilalkalmazások komplex technikai testreszabására és integrálására. Az egész platform úgy lett megalkotva, hogy az üzleti igényeknek megfelelően lehessen formálni az alkalmazásokat, és a háttérfolyamatok segítségével megkönnyítse az integrációt

4. Változatos értékesítési csatornák

Más mobil platformokkal ellentétben az Android alkalmazások többféle módon telepíthetőek. Nem kell egyetlen piacra hagyatkoznod, amikor az alkalmazást szeretnéd elterjeszteni. Vannak harmadik féltől származó alkalmazáspiacok (pl. Google Android Market), de létrehozhatod a saját értékesítési csatornádat is: készíthetsz alkalmazást a vertikális piactérre, fejleszthetsz új Application Store-t, és kiteheted a weboldaladra is. Te hozod létre, és te döntöd el, hogy árusítod. Ha jól rakod össze a promóciós stratégiádat, akkor a felhasználókat többféle csatornán keresztül is elérheted.

5. Könnyen tanulható

Az Android alkalmazások Java programnyelven íródnak, így bárki, aki otthonos a Java-ban, könnyedén készíthet Android alkalmazást, ez nemrég egy felmérésből is kiderült. A Java fejlesztőknek manapság megérné a szkriptkódot mobilapplikációvá alakítani, és a fejlesztéseket is az applikáción belül végezni.

Hasznosnak találtad ez a cikket? Amennyiben szeretnél hasonló tartalmakat olvasni, kövess minket a Facebook oldalunkon is
Előző bejegyzés
Következő bejegyzés