A Tricentis inkubátor projekttel alapozza meg magyarországi működését

Jövő Olvasási idő:1 perc

tricentis

A Tricentis nevű cég bécsi és szilícium-völgyi központtal működik, és egy olyan teszt menedzsment eszközt fejlesztettek, amivel jelentősen fel lehet gyorsítani webes alkalmazások, BI megoldások és API-k tesztelését.

A vállalatok időt spórolhatnak, a felhasználók pedig kifogástalanul működő terméket nyomkodhatnak a Toscának köszönhetően. Igen, a Tosca a nem más, mint a szóban forgó eszköz neve, tehát nem az operaház tájékán kell keresgélnünk. Az eszközt többek között az HBO, a Lexmark, és a Starbucks használja, de ismert autógyártók neve is feltűnhet az elégedett ügyfeleik között a Toyota, vagy a BMW személyében. Ezek azonban csak a legismertebb nevek az eszközt világszerte használó, közel 2000 nagyvállalat közül.

Inkubátor projekt Magyarországon

A Tosca itthon is elérhető, a Qualysofton keresztül juthatnak hozzá az érdeklődők, és az eddigi eredmények alapján úgy tűnik, hogy van is rá érdeklődés a piacon. Azonban az értékesítésnél jóval nagyobb volumenű projekt is van a láthatáron, ugyanis a Qualysoft és a Tricentis között egy stratégiai megállapodás is létrejött egy magyarországi fejlesztőközpont létrehozásáról, ahol rengeteg új funkció fejlesztése kezdődhet majd meg. Az inkubátor projekt célja, hogy Budapesten 3 Scrum csapat kezdje meg a munkát, és alapozza meg a cég helyi működését.

Új kihívások még 19 szakember számára

A toborzás – tizenkét .Net fejlesztő, három tesztelő, három Product Owner és egy Agile Coach felkutatására – jelenleg is tart, az újonnan érkező szakemberek egy két hetes bécsi betanulás után kezdhetik majd meg a munkát Budapesten, a Qualysoft irodájában. A tervek szerint 2018 első negyedévétől már teljes létszámmal működik majd a három csapat, amelyeket a Tricentis három év elteltével vesz át. Az eddig tartó időszakban a Qualysofttól kapják meg azt a tudást és támogatást, amellyel sikerre vihetik majd a Tricentis magyarországi irodáját is, immár annak a cégnek az alkalmazottaiként.

[cegajanlo id=”qualysoft”]

Amennyiben szeretnél hasonló tartalmakat olvasni, kövess minket a Facebook oldalunkon is!