Az appok legjobbjai – 2016

Egyéb Olvasási idő:2 perc

Számos oldal foglalkozik azzal, melyek voltak az adott időszak legnépszerűbb applikációi, a rangsorolásnak rengeteg módja van, egyesek a letöltések száma alapján, míg mások az olvasói szavazatokat figyelembe véve állítják össze a listát. Ember legyen a talpán, aki a sokszor merőben eltérő elveken alapuló felsorolásokból meg tudja állapítani, összességében kik is a „nyertesek” – az ahány ház, annyi szokás elve itt is érezhető.

A teljesség igénye nélkül mind az iOS-es, mind az Android-os TOP10-es, 20-as és 30-as listákat elemeztük és megnéztük, mely appok fordulnak elő legtöbbször, melyek kapták a legtöbb említést.

Talán nem meglepő, hogy a legnépszerűbb 6 mobilalkalmazás platform-független: a Waze, a WhatsApp, a Pocket mindkét esetben előkelő helyet foglal el. Mindezek mellett az sem adhat okot a csodálkozásra, hogy a chat appok közül a világvezető megtalálható szinte az összes TOP-listában. A WhatsApp-ot 109 országban használják, 2013 óta ötször többen, ez havi szinten jelenleg 1 milliárd felhasználót jelent.

A navigációs appok között sem történt trónfosztás, a világvezető, eredetileg izraeli fejlesztésű Waze az Android és az iOS felhasználók között is rendkívül népszerű. Nem véletlenül nyerte meg 2013-ban a „Best Overall Mobile App” címet, illetve vásárolta meg a Google. A térkép különlegessége, hogy a felhasználók szerkeszthetik, így mindig pontos és friss.

A Pocket célja, hogy bárhol elérjük vele a kedvenc cikkeinket, amelyek elolvasására nem volt időnk abban a pillanatban, amikor megtaláltuk őket. A 2007-ben indult startupnál csaknem 4 évig egyetlen alkalmazott volt, maga az alapító, de 2015-ben is mindössze 20 munkatárssal szolgálták ki a több, mint 20 milliós letöltői réteget, akik 2 milliárd cikket mentettek el az alkalmazás segítségével.

A fenti alkalmazások népszerűségéhez nyilván ingyenességük nagy mértékben hozzájárul.

[cegajanlo id=”otpmobil”]

[cegajanlo id=”cellum”]

[cegajanlo id=”attrecto”]

A különböző listák által az iOS appok élvonalába sorolt a szintén közösségi, videoüzenetek megosztására alkalmas Snapchat, amely 2016-ban elérte a 10 milliós napi felhasználói számot. 

A TOP6-ba még a csapadék valószínűségét, idejét, intenzitását előrejelző Dark Sky került be, amely 2015-ben elnyerte a „Best Watch App of 2015” címet, hiszen pontos helymeghatározással mindig éppen a tartózkodási hely adatait mutatja.

A Day One pedig a papír alapú naplót kiváltva egy sokkal átfogóbb szolgáltatást kínál: a bejegyzésekhez fotókat lehet csatolni, keresőszavakkal lehet ellátni az írásokat, elmenti az aktuális helyet és időt, sőt még az időjárást is.

Tehát az iOS TOP 6 2016-ban: Pocket, Dark Sky, Waze, Snapchat, Day One, WhatsApp

Természetesen az Android platformról sem hiányozhat az életünk minden percét meghatározó időjárás, a 1Weather részben a grafikai, design elemekkel hódít, de emellett 25 nyelven elérhető.

A mindennapi életet megkönnyítő Wunderlist az online to-do lista, a teendők szervezésére, nyomonkövetésre, emlékeztetésre használható. Valós idejű szinkronizációs technológiával, 5 MB-os fájlok csatolási lehetőségével, 10 emberrel való megosztással és 20 különböző hátterével szerzett magának helyet 2016 legnépszerűbb Android mobilapplikációi között.

Az eddigiekhez képest talán kakukktojásnak tűnhet a Swift Keyboard, amelyet 300 millióan használnak az egyszerűbb „gépelésre”.

Az Android TOP 6 2016-ban: 1Weather, Pocket, Waze, Wunderlist, Swift Keyboard, WhatsApp

 

Számodra melyek voltak 2016 legjobb applikációi, mit használtál a legszívesebben?

A hazai mobilfejlesztés helyzetéről a korábbi cikkeinkben olvashatsz itt és itt.