A magasabb bér titka…

…A JÓ ELSŐ BENYOMÁS, AZAZ A JÓ ÖNÉLETRAJZ!

 

Te mi alapján választasz két ugyanolyan minőségű, ugyanarra használt termék közül, ha egyébként egyforma az áruk?

thinking about an ideaNagy valószínűséggel azt veszed le a polcról, amelyik VALAMIÉRT szimpatikusabb. Lehet az csomagolás, a forma,  a design, azaz feltehetően egy külső megjelenési jegy lesz a meghatározó.

Talán túlzónak hat a párhuzam, pedig sokszor munkánk során is hasonló szempontok alapján hozzuk meg az első döntést. A kiválasztási szakember ránéz egy CV-re, azt látja, hogy rendezett, esztétikus, esetleg némi egyedi jellege is van, máris megy az első rostán átesettek közé. Mi több, e mögött az emberbe máris belelátja a minőségi munkát. A következő CV kesze-kusza, egybefolyik, rögtön a második mondatban három elírás szúrja ki a szemét.  Gondolkodás nélkül a kiesettek között landol.

Figyelsz, ugye? Nem beleolvasott, RÁNÉZETT!

És döntést hozott.

A második döntés akkor esedékes, amikor (jó esetben) elolvassa a tartalmat: logikus benne minden? Megtalálja azokat az információkat, amikre szüksége van? Hiteles szakmai tapasztalat rajzolódik ki belőle? Esetleg ellentmondásos információkat fedez fel? Nem egyértelmű a karrierút? Nem derül ki, hogy valójában mihez is ért a jelölt?

Ismét döntés hoz: kuka vagy továbbhaladás.

Bár vannak, akik máshogy érzik, mi azt tapasztaljuk, hogy a keresleti piac ellenére sem úgy működik a kiválasztás az IT szektorban, hogy aki hallotta már a cloud és az engineering szót egy mondatban, vagy háromnál több Linux disztribúció nevét fel tudja sorolni, rögtön örülhet egy szép nagy összeget tartalmazó munkaszerződésnek / megbízásnak.

A kérdés persze nyilván nem az, hogy valahova felvesznek-e.

fizetésA kérdés az, hogy mennyiért vesznek fel!

Ez pedig – a hiedelemekkel ellentétben – nem a kiválasztás legutolsó lépésében dől el. A döntési folyamat jóval előbb elkezdődik.

Mégpedig abban a pillanatban, amikor először néznek rá a CV-dre. Hova pozícionálod magad? Mit üzensz magadról? Utolsó tényezőnek tűnik, de biztosíthatunk róla, hogy nem így van.

Máshonnan indulsz egy tartalmilag összeszedett, jól megszerkesztett és megfogalmazott, ízléses, informatív önéletrajzzal.

Igen, a mai keresleti piacon is.

És igen, fizetési elvárásban is mást közvetít egy szedett-vedett CV és a fenti jellemzőkkel bíró. Vagy egy LinkedIn-ről lementett profil. Tény, manapság nagyon könnyű egy önéletrajznak tűnő dokumentumot produkálni. Mielőtt ezt megtennéd, gondold végig: milyen pozíciószintre pályázol? A kezedből kiadott anyag ezt a szintet tükrözi?

Amennyiben úgy érzed, hogy nem, vagy csak szeretnél megerősítést kapni arra vonatkozóan, hogy megfelelő színvonalú-e az CV-d, szívesen segítünk! Sokat segíthet, ha kapsz egy külső, nem elfogult szakértőtől egy őszinte visszajelzést. Szakértőink évente több ezer önéletrajzot szemléznek, rááll szemük a jóra, igényesre.

Küldd el nekünk önéletrajzodat, mi pedig 10 szempont szerint értékeljük azt!

Visszajelzésünket 72 órán belül megkapod e-mailben (hétvégék és ünnepnapok nem számítanak bele).

Értékelési szempontjaink: külső megjelenés, formázás, tartalom és nyelvezet, munkakörök bemutatása, terjedelem, kulcsszavak – kereshetőség, egyértelmű karrierút, iskola – végzettség – nyelvismeret, technológiai ismeret, helyesírás – elírás, +1:  fotó

Mivel az IT szektorra specializálódtunk, akkor tudunk segíteni önéletrajzod megfelelő kialakításában, ha ezen a területen dolgozol. Kérjük, hogy a jelentkezési űrlapon szereplő munkakörök közül válassz!

Amennyiben más szerepkörökben vagy iparágban dolgozol, álláskeresési útmutatónkban olvashatsz hasznos tanácsokat!

Önéletrajzod feltöltésekor hozzájárulhatsz ahhoz, hogy profiloddal egyező ajánlatokkal megkereshetünk-e. Ha épp váltásban gondolkodsz, élj a lehetőséggel!

Jelentkezés CVauditra


Ezeken a területeken rendelkezünk olyan speciális tudással, amivel úgy gondoljuk, plusz hozzáadott értéket tudunk adni.

Maximális fájlméret: 10MB, Csatold cv-det, hogy értékelhessük! (pdf vagy docx / doc)

(Ha bármi egyéb kiegészítő információt szeretnél adni, vagy kérdést feltenni.)