Félnie kell Ed Sheeran-nek az IT-tól?

Egyéb

Ugye, hogy nem is elképzelhetetlen, hogy pár év múlva több Ed Sheeran koncert legyen egyszerre egy időben? Gondoljunk csak bele, hogy egy-egy zenei produkció hányszorosára tudná növelni a profitját ez által?

Ed a színpadon úgynevezett loop-olás segítségével élőben építi fel a saját harmóniáit, így egy technikai berendezés segítségével generál maga köré egy kisebb zenekart.

Aki nem tudná elképzelni, hogy ez hogyan működik, nézzen bele a következő videóba:

Már a jelen felállás is eléggé költségkímélő megoldás, nem kell egy 10-15 tagú zenekar gázsiját kifizetni, elég a főhőst segítő crew-ról és egyéb háttéremberekről gondoskodni.

De mindezt gyerekjáték lenne lépésről lépésre beleprogramozni egy humanoid Ed Sheeran kiborgba, amivel (akivel?) indulhatna a pop-cirkusz egyszerre a világ minden pontján, korlátlan mennyiségben.

A forradalmi ötlet a jelek szerint nem csak nekünk jutott eszünkbe, már 2013-ban megalakult a világ első számú robot zenekara a Compressorhead, akik nem mellesleg aktívan turnéznak napjainkban. Itt tudod megnézni, hogyan zúznak “élőben” a robotok:

Te mit gondolsz? Leválthatják a jövőben a robotok Ed Sheeran-t? Írd meg nekünk!

Hasznosnak találtad ez a cikket? Amennyiben szeretnél hasonló tartalmakat olvasni, kövess minket a Facebook oldalunkon is