DevOps és fejlesztés: egy gyakornoki program, ahol az első pillanattól kezdve éles projekteken dolgozhatsz!

Információk Olvasási idő:3 perc

GF_trainee

Gyakornoki programot találni nem egyszerű feladat, főleg, ha olyan helyet keresel, ahol nem csak a háttérfeladatokat bízzák rád, hanem éles projekteken dolgozhatsz.

Ha te is elérkezettnek látod az időt, hogy gyakorlati tudásra tegyél szert tapasztalt szakemberek segítségével, nem kell tovább keresned!

“Szerintem egy friss, érdeklődő gondolkodású gyakornok legalább annyi új fejlődési lehetőséget tud nyújtani akár a mentora számára is, mint amennyit egy tapasztaltabb szakmabeli bármely újoncnak. Én látok a gyakornoki programunkban egy ilyen tanulási, ismétlési lehetőséget, amiből én is rengeteget fejlődhetek, és ami miatt én rendkívül izgatottan várom az indulást”- Tóth Laci, a Greenformatics egyik mentora így értékeli programjukat, amely 2022. február 14-én indul, és amelybe te is csatlakozhatsz!

A Greenformatics-ot nálad nem sokkal idősebb informatikusok alapították, kollégáik a mai napig elsősorban a fiatal korosztályból kerülnek ki. Az elmúlt több mint 10 évben 150-nél is több sikeres projektet adtak át ügyfeleiknek, akik főleg a szolgáltató szektorból, telekommunikáció, pénzügy területéről kerülnek ki. Erősségük és fő működési fókuszuk a folyamatok digitalizálása, optimalizálása, automatizációja és vizualizációja, a fejlesztéseket követően pedig üzemeltetési szolgáltatásokat is nyújtanak partnereiknek.

Hét hónap – Budapesten és Pécsett is!

Gyakornoki programjuk hét hónapja alatt egy mentor fog támogatni, aki többek között segít abban, hogy minél több ismeretet sajátíthass el. A kiválasztott, legalább 3-4 éves tapasztalattal rendelkező munkatársak kifejezetten a mentori szerepkört támogató képzéseken vettek részt, így a szakmai tudáson kívül egyéb területeken is felkészültek. Érdemes kiemelni, hogy kiválasztásuknál fontos szempont volt, hogy a gyakornokok ne csak egy sokadik megoldandó feladatot jelentsenek számukra, hanem minőségi időt tudjanak rájuk fordítani, ez pedig igen kevés helyen érvényesülő megközelítés. A mentorok a fejlesztés, illetve DevOps területéről érkeznek, hiszen a program során mindkét témakörben dolgozni fogsz. A Greenformatics-nak Budapesten és Pécsett is van irodája, mindkét telephelyükön várják a tudásra szomjas jelentkezőket.

Ha legalább másodéves vagy, rendelkezel alapszintű Java vagy JavaScript ismerettel, van legalább heti 20-25 órád, akkor már most állj neki egy rövid bemutatkozó prezentációnak, amivel pályázhatsz a programra! :)

A prezentációban érdemes kitérni rá, hogy miért érdekel a lehetőség, hogy elsősorban a fejlesztés vagy a DevOps az érdekesebb számodra, mi az, amit fontos tudni rólad, és hogy miért rád essen a választás. Ezt követően egy fél napos csoportos kiválasztáson veszel majd részt, ahol leginkább a személyiségedre, hozzáállásodra, csapatban való működésedre lesznek kíváncsiak. Ezen az alkalmon a leendő mentorokkal is találkozhatsz majd. Az eredményről részletes visszajelzést kapsz akkor is, ha esetleg nem rád esik a választás. Ha minden akadályt sikerrel veszel, februárban másodmagaddal kezdheted majd meg Greenformatics-os pályafutásodat, gyakornokként a cég alkalmazottja leszel, ráadásul díjazást is kapsz majd a program ideje alatt!

“Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni és átadni a tudásomat másoknak, így nagy örömmel vállaltam el a feladatot, mind szakmai, mind emberi oldalról sok lehetőséget látok a fejlődésre. Úgy gondolom, hogy empátiával és nyitottsággal mi is nagyon sokat tanulhatunk, és kifejezetten érdekes lesz az eddigi szakmai tudást új nézőpontból megismerni a gyakornokok friss szemén keresztül” – magyarázta Vu-Nam Levente, a cég másik mentora.

Ubuntu, hálózatok, Docker, Git, Jira – avagy mit kapsz a Greenformatics-nál?

A program elején egy-egy hónapot fejlesztési és DevOps területen fogsz tölteni, mindegyik hónap végén részletes visszacsatolást kapsz majd fejlődésedről, haladásodról. Ezt követően öt hónapon át a kiválasztott témakör projektjein dolgozol majd, augusztusban pedig közösen eldöntitek, hogy szeretnétek-e tovább folytatni a munkát. A Greenformatics DevOps szakértőinek támogatásával megismerkedhetsz a hálózati alapokkal, a Git / GitLab használatával, az operációs rendszer (Ubuntu) felépítésével, jogosultságkezelésével, a Docker alapjaival, a céges üzemeltetési architektúrával, a fejlesztési és a DevOps feladatok határvonalaival. A fejlesztő kollégák bevezetnek a Jira kezelésének rejtelmeibe, a frontend, backend, data feladatokba, a build folyamat lépéseibe, és megtanítják felismerni, hogy egy adott feladattal elakadtál-e. Mindez pedig csak az első két hónap!

Ezt követően irány az éles projektek világa! :) Többek között segíthetsz abban, hogy a hazánkban 10 millió fa elültetését célul tűző szervezet felületei elkészüljenek. A Greenformatics kollégái számára fontos ez a téma, hiszen nevükben a fenntarthatóságot is képviselik, így szívesen vesznek részt hasonló kezdeményezésekben.

A fiatalos, családias vállalatnál nagyon hangsúlyos egymás támogatása, az együttműködés, ezért nem csak a mentorok, de minden kolléga aktívan ki fogja venni a részét a programból. „Kis cégként nálunk jóval fókuszáltabb figyelem jut a gyakornokokra, a mi életünkben hatalmas jelentősége van annak, hogy hasonló programot indítunk, így minden munkatársunkat megmozgatja a téma. Mindenki ott lesz, segíteni fogja az integrációt” – fejtette ki a Greenformatics szenior HR tanácsadója, Ale Veronika.

A támogatás tehát adott lesz, a többi csak rajtad múlik! :) Önéletrajzodat és bemutatkozó prezentációdat a hr@greenformatics.hu mail címre küldheted!

Ha szeretnél még több információt szerezni a cégről, illetve a projektekről, amelyeken dolgoznak, érdemes elolvasnod korábbi cikkünket, amelyben a TV-nek fejlesztett új streaming platformról beszélgettünk!

Ha pedig egyetemistaként még nem tudod, hogy az informatika melyik területén éreznéd jól magad, gyere el január 21-én délelőtt a BME-re, hazánk első Országos IT Szakmaválasztójára!