Indul a nevezés az idei C++ Grand Prix-re! (x)

Események Olvasási idő:1 perc

C++

Hetedik alkalommal rendezik meg az NNG C++ Grand Prix-t, az ország egyik legnépszerűbb programozóversenyét. Tavaly bebizonyosodott, hogy a tapasztalat nem minden – egy középiskolás csapat harmadik helyen végzett. A hárommillió forint összdíjazású verseny szervezői idén is nagy érdeklődésre számítanak.

A globális autóipari szoftverfejlesztő NNG Kft. hetedik alkalommal rendezi meg C++ Grand Prix elnevezésű programozóversenyét. A nevezési időszak október 10-én éjfélig tart, mind a fiatal, mind pedig a veterán fejlesztők jelentkezését várják. A rutin ugyanis nem minden a versenyen: a tavalyi Grand Prix-n a középiskolásokból álló livmadmun csapat évtizedes tapasztalattal rendelkező versenytársakat utasított maga mögé, és szerezte meg a harmadik helyet.

A jelentkezők először egy online selejtezőn bizonyíthatják tudásukat, október 12-e és 28-a között öt, különböző nehézségi szintű és típusú feladatot kell megoldaniuk a C++ nyelvet használva. „A feladatok elsősorban a csapatok kreativitását és problémamegoldó készségét tesztelik, a programozási nyelvek ismerete mellett ugyanis ez az a képesség, ami a legjobb fejlesztők ismérve.” – mondta el Blahut György, az NNG Hero fejlesztője. Hozzátette: „Idén is izgalmas feladványokkal készültünk mind a selejtezőre, mind pedig a döntőre, és reméljük, hogy minden jelentkező örömét leli majd a megoldásukban

A selejtezőkön kialakult végső rangsort október 29-én teszi közzé a vállalat. A tíz legjobban teljesítő csapat november 9-én, élőben csap majd össze az elmúlt évekhez hasonlóan ismét az NNG főhadiszállásán. A helyszínen idén is 12 óra áll majd rendelkezésre, hogy a legjobbak olyan mesterséges intelligenciával rendelkező hadsereget toborozzanak amely helyt áll a multiplayer online battle arénában. 

A győztes csapat tagjai egy nap alatt mintegy egymillió forintra tehetnek szert, ugyanis egyenként 300.000 forint értéekű műszaki vásárlási utalvánnyal gazdagodnak. A második helyért egyenként 200 ezer, a dobogó alsó fokáért pedig 100 ezer forintos utalványok járnak. De annak sincs oka csüggedni, aki lecsúszik a dobogóról: a döntőben szereplő többi csapat tagjai fejenként 50.000 forintos utalványt vihetnek majd haza.

A verseny nem titkolt célja, hogy megtalálja az ország legjobb szakembereit, akik később akár az NNG csapatához is csatlakozhatnak. A versennyel kapcsolatos, további információk a C++ Grand Prix honlapján érhetők el.

[cegajanlo id=”nngkft”]

Regisztrációs időszak: Szeptember 12. – Október 10.

A versenyre – szakmai előélettől függetlenül – várjuk kettő vagy három fős csapatok jelentkezését. A regisztráció csapatonként történik, a csapatkapitány által.  

A verseny menete:

Selejtező: Október 12 – Október 28.

A selejtezőn való induláshoz regisztráljuk a csapatkapitány által megadott e-mail-címet a HackerRank felületén, ahol a C++ Grand Prix selejtezőköre zajlik.

A HackerRank oldalán publikáljuk az 5 selejtező feladatot, valamint a selejtező időszakban itt tudjátok folyamatosan tesztelni és javítani, majd leadni a végső megoldásotokat.

Selejtező feladatok eredményhirdetése: Október 29.

Döntő: November 9.

A döntőbe a legjobb 10 csapat kerül. A legjobbak idén is az NNG székházában mérhetik össze tudásukat  egy 12 órás élő döntő forduló keretében. Itt dől el az is, ki viheti haza a Grand Prix fődíját, a 900.000 forint összértékű műszaki vásárlási utalványt. Megéri versenybe szállni, ugyanis nem csak a nyertes csapatot, de minden döntőbe jutó csapatot jutalmazunk.

Jelentkezem!

Ha többet szeretnél megtudni az NNG-ről,  keresd fel a weboldalukat, Facebook és Twitter oldalukat!