A piaci átlag alatti vagy feletti a fizetésed IT-sként?

HR&IT Olvasási idő:1 perc

Te hol tájékozódsz a bérekről? Különböző cégértékelő oldalakon? Ismerősöktől? Haveroktól? Próbálsz hiteles adatokat felkutatni?

A végén döbbenten szembesülsz vele, hogy ami az egyik helyen a nettó, az a másik helyen a bruttó? Az a gyanúd, hogy az ismerősök inkább felfele kerekítenek? Ha szabadúszó vagy, akkor már rég letettél arról, hogy reális számokhoz juss?

A jól bevált marketing szöveget használva mondhatnánk azt: MINDENNEK MOST VÉGE!

Az ITmap-en nyolcvan munkakör alkalmazotti és szabadúszó nettó átlagfizetését találod meg három tapasztalati szintre lebontva (junior – medior – szenior).

És hogy nekünk honnan vannak az adataink? Cégünk fejvadász “lába” kifejezetten az IT szektorra specializálódott, számos nagyvállalattal, kis-és középvállalkozással dolgozunk együtt, tőlük folyamatosan érkeznek a számok, illetve látjuk azt, hogy egy-egy pozícióban mennyi az, amennyit valójában fizetnek egy új kollégának. Mindehhez hozzágyúrtuk a piacon leginkább ismert bérpiaci felméréseket, illetve a cégértékelő oldalakon fellelhető információkat: így születtek meg azok a nettó átlagbérek, amelyeket közzé is tettünk. Fontos kiemelni, hogy budapesti adatokkal dolgozunk, vidéken akár jelentősebb eltérések is lehetnek.

Úgy gondoljuk azonban, hogy mindez még mindig nem elég!

Ki tudhatná ugyanis jobban, hogy mennyit fizet a piac, mint Te, aki a területen dolgozol? Te látod azt, hogy váltás eseten egy-egy ajánlat pontosan mekkora összegről szól, hogy mi az, ami még elérhető egy munkakörben, illetve nyilván egyedül Te tudod, hogy jelenlegi munkakörödben mennyi is az annyi.

Éppen ezért számítunk a Te véleményedre: értékeld az ITmap-en közzétett béreket! Mi a tapasztalatod: százalékban kifejezve mennyivel több vagy kevesebb a reálisan elérhető a különböző munkakörökben?

Ehhez nem kell mást tenned, mint LinkedIn fiókoddal egy kattintással regisztrálni.

És hogy mit kapsz mindezért? Olyan béradatokat, amelyek nem csak a felméréseket, de akár több ezer szakember tapasztalatait is tükrözik, sokak véleményét összegezve, így joggal mondhatjuk, hogy valós piaci adatokat. Az értékelések alapján félévente frissítjük az információkat, amelyről az értékelőket külön értesítjük is.

Így a jövőben nem kell keresgélned, nem kell ismerősöket kérdezned, nem kell olyan felmérésekből tájékozódnod, amelyek valójában a bérigényeket veszik alapul, nem pedig a valóban kifizetett összegeket.

Döntsük le a tabukat, és beszéljünk végre nyíltan az IT bérekről!