Az IT-s utánpótlás-nevelést tűzte ki célul az evosoft

Egyéb Olvasási idő:1 perc

tábort

Az egyik legfontosabb motiváció az utánpótlás nevelés megalapozása volt, hiszen a nehéz munkaerőpiaci helyzet ellenére nincs okuk panaszra, de természetesen cégük is szembesül az informatikusok hiányából fakadó nehézségekkel.

A tábor gondolata nagyjából egy éve, tavaly szeptemberben fogalmazódott meg Juhász-Megyeri Krisztinában, aki a vezetőség és a marketing osztály támogatásával végül nekivághatott az evoCamp megvalósításának. „Napközis rendszerben szerveztük meg az 5 napos programot, vagyis reggel a gyerekek a szülőkkel együtt érkeztek az irodába, ahol az egyik tárgyalóban ismerkedhettek meg a programozás alapjaival. Ez arra is lehetőséget adott volna, hogy az ebédidőben csatlakozzanak a cégnél dolgozó szülőhöz, de inkább az volt a jellemző, hogy a táborban résztvevők a mentoraikkal együtt egy csapatot alkottak, amit nem nagyon bontottak meg nap közben.” mondta el Krisztina.

Érdekes programok mindenkinek

A tábor első napjaiban a gyerekek rövid elméleti alapozás után rögtön megismerkedtek a Mikro:bit mikrovezérlő programozással, QR kódokat készítettek (majd kreatív feladatokat végeztek velük) és a LEGO robotok programozásával is foglalkoztak. Ez utóbbi téma több napon át szerepelt a programban, majd a pénteki zárónapon egy, a szülőknek bemutatott Digitális Lovagi Torna keretében egymással is megmérkőztek a robotok. Emellett az öt nap során két üzletágnál is kirándulást tettek: az O3-nál megnézték az evoFactory-t, ami egy mini gyár, ahol a robotizáció, automatizáció gyakorlati megoldásait lehet játékos formában szemléltetni. Emellett egy, még a Lányok Napjára készült italautomatát is kipróbálhattak, amibe különböző, alkoholmentes koktélok receptjeit programozták. Az O4-es üzletág az orvosi technológiákkal foglalkozik, itt szintén azt láthatták a résztvevők, hogy milyen fejlesztések zajlanak, és ezek mi mindenre alkalmasak a gyakorlatban.

Egyetemi együttműködések

Az evosoft nem csak az idén pilot jelleggel megrendezett táborral tesz annak érdekében, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a műszaki pálya iránt. Több egyetemmel is folyamatosan együttműködnek különböző gyakornoki programokban, így a hallgatók már a tanulmányaik során megismerkedhetnek egy nagyvállalat munkájával, ahol különböző projekteket végigkísérve valóban jól hasznosítható tudást kapnak. Krisztina a gyakornoki programról szólva hozzátette: „Bár nem mindenki kap automatikusan állásajánlatot a gyakornokok közül, az esetek nagy részében mégis így történik, hiszen már hallgatóként is értékteremtő tagjává válnak azoknak a projekteknek, amiken együtt dolgoznak a kollégáinkkal.” Jelenleg is nagyjából 80 gyakornok vesz részt a cég projektjeiben, ők az Óbudai, a Dunaújvárosi, a Szegedi, vagy épp a Miskolci Egyetem hallgatói közül kerülnek ki.

[cegajanlo id=”evosoft”]

 

Előző bejegyzés
Következő bejegyzés