Ki vagy az informatikában? Elárulja a stílusod!

HR&IT Olvasási idő:1 perc

Fehér zokni, papucs, rövidnadrág: rendszergazda? Nyáron is hosszú nadrág: projektmenedzser? A táskában mindig lapul egy nyakkendő: ERP tanácsadó? Galléros póló: scrum master? Mindig a fejen lógó gamer fülhallgató: játékfejlesztő?

Vagy ezek csak szörnyen hangzó sztereotípiák? :)

Vajon a munkához való hozzáállásod és az általad használt technológiák mennyire részei a stílusodnak? És a munkádban mennyire jelenik meg a stílusod? Követed a divatod, vagy a megszokott dolgok híve vagy?

A stílus szót a latin nyelvből vettük át, eredetileg az írópálca megnevezésére használták. Bár ma már leginkább az öltözködéssel kötjük össze, sokkal inkább jelenti mindazon tényezők összességét, amelyek komplexen meghatároznak valakit.

Nyilván a fentiek alatt nem azt értjük, hogy mindig az aktuális influenszerek által hirdetett ruhákba bújsz-e reggelente, a legújabb trendeknek megfelelő-e a hajad, vagy éppen megegyezik-e a cipőd és az öved színárnyalata.

Az informatika nyelvére lefordítva: követed a technológiai újdonságokat? Csak azért, mert valami felkapott, még tudod azt, hogy mikor hatékony valóban a használata, és mikor nem? Ragaszkodsz a régi, jól bevált dolgokhoz, vagy szívesen kísérletezel új megoldásokkal? Azt vallod, hogy aki nem követi a technológiai divatot, előbb-utóbb biztosan lemarad?

Van igényed arra, hogy megismerj más területeket is, vagy fontos számodra, hogy a már jól ismert vizeken maradj?

A saját stílusodat csak te ismerheted. Te tudod, hogy hogyan érzed magad komfortosan, hogy mi a fontos neked.

Bármi is a célod: ha szeretnél képbe kerülni a legújabb divatról, vagy inkább kipróbálnád, hogy a kényelmes, már jól ismert darabok mire jók, esetleg egészen egyszerűen csak bővítenéd informatikai ruhatáradat, ne hagyd ki az ország legnagyobb online IT versenyét

Az öltözködés és a szakmák kapcsolatának elemzését pedig hagyjuk meg a jósoknak, ezoterikus szakembereknek, stílustanácsadóknak.

Ui.: Még az is kiderülhet, hogy a Te stílusodat legjobban “a hazánk legsokoldalúbb informatikusa” cím mutatja meg! :)