Látványos, új variációk okostelefonra

Egyéb Olvasási idő:1 perc

A nagy gyártók zászlóshajóinak harca minden évben lázba hozza a téma iránt érdeklődőket, ebbe a mezőnybe csatlakozik az Essential, amely mind teljesítményben, mind árazásban a legmagasabb polcra helyezi a készülékét, amely a futurisztikus dizájn mellett cseppet sem elhanyagolható belső értékekkel is bír majd. A telefonon az Android 7.1 verziója fut majd, dupla SIM-es lesz, amit pedig mindenképpen illik még megemlíteni, az a csúcsteljesítményt biztosító Snapdragon 835 lapka.

Az alapvetően moduláris készülék paramétereinek részletes felsorolása helyett az egyik szembetűnő furcsaságra hívnánk fel a figyelmet, ami nem más, mint az előlapi kamera elhelyezkedése, ami szó szerint belóg a kijelzőbe: az értesítési sáv kellős közepén kapott helyet a gyártótól. Érdekes lesz azt látni, hogy a teljes képernyőt használó alkalmazások hogyan alkalmazkodnak majd ehhez az új megoldáshoz, ezáltal pedig az is jó kérdés, hogy az Android megszokott keretei között dolgozó fejlesztők mihez kezdenek az új helyzettel.

[cegajanlo id=”android”]

Ha furcsa megoldásokról beszélünk, akkor az előlapi kamerával új helyzetet teremtő, de a téglalap formájú felépítést azért megtartó Essential mellett érdemes egy pillantást vetni egy olyan készülékre is, melynek ötlete magyar tervezők fejéből pattant ki, és már úton is van a megvalósítás felé. A Prometheus teljes mértékben szakít ugyanis a téglalap alakú kijelzővel, és egy egészen furcsa formával lép a piacra, a tervek szerint az egészen közeli jövőben.

A forma mellett a hátlapi kamera két objektívjét körülvevő 8 LED is látványos megoldás, ezen kívül egy sor csúcskategóriára jellemző paramétere lesz a készüléknek: az Essential-höz hasonlóan Snapdragon 835-ös lapka, de azt kétszeresen túlszárnyaló, 8 GB RAM és 256 GB tárhely áll majd a tulajdonosok rendelkezésére, amelynek bővíthetőségéről egyelőre nincs információ (az Essential 128 GB-ja biztosan nem az).

A magyar csapat többek között a tőkebevonással foglalatoskodik, a készülék pedig hamarosan előrendelhető lesz: az első 1000 vásárló féláron, 400 dollárért (kb 110 ezer forint) szerezheti meg a jelenleg legextrémebb formájú okostelefont.