Tanácsok tanácstalan szülőknek: merre induljon a 18 éves?

Információk

advice

Legyél orvos! Legyél ügyvéd!

Pár évtizedig könnyű dolga volt annak a szülőnek, aki gyermekének biztos, elismert, jól jövedelmező szakmát kívánt.

Te is úgy érzed, hogy manapság ez már közel sem ilyen egyszerű kérdés?

A világ hatalmasat változott, olyan szakmák lettek a legkeresettebbek, amelyekről egy-két évtizede elképzelni sem tudtuk, hogy egyáltalán létezni fognak.

Ha szülőként a fenti szempontoknak akarunk megfelelni, akkor ma már sokkal inkább így hangzik az iránymutatás: legyél informatikus!

Igen, ám, de mit csinál egy ilyen szakember? Míg egy orvosról vagy ügyvédről mindenki pontosan tudja, az informatikusokról lényegesen kevesebb információ kering a köztudatban.

Nem túlzás azt állítani, hogy a legtöbb iparágat az informatika  viszi előre, legyen szó többek között az autóiparról, az egészségügyről, a pénzintézetekről vagy a telekommunikációról. Szintén vitathatatlan, hogy világszerte hiány van informatikusokból.Pár évtizedre előre senki nem lát, de az teljesen világos, hogy aki a technológiába fektet, rosszul nem járhat.

Azzal, hogy manapság milyen sokszínű terület az informatika, valószínűleg egy kisebb enciklopédiát meg lehetne tölteni, erre azonban kevés a helyünk. :)

Gyertek el inkább január 21-én, pénteken a BME-re, ahol fél nap alatt megismerhetitek, milyen irányba érdemes továbbtanulni gyermekednek!