Mely IT munkakörökben nőtt a fizetés a leginkább az elmúlt öt évben?

HR&IT

Van tipped? :)

Nem biztos, hogy önmagában az, hogy jelenleg épp melyik szaktudást fizetik meg a legjobban, vagy hogy melyikre van most a legnagyobb kereslet, egyben azt is jelenti, hogy az elmúlt öt évben arányaiban azon a területen történt a legnagyobb növekedés.

Utánajártunk a kérdésnek!

A százalékban mért számítást a bázisévhez (2016) képest vizsgáltuk, forrásként pedig a Hays bértábláját vettük alapul. Bár nem értünk teljesen egyet azzal, hogy ez megfelelően valid az adott évet tekintve, de úgy véljük, hogy az eltérés a valós adatoktól nagyjából egyenlő arányú, így egyfajta tendenciát tudunk mérni (erről egy rövid magyarázatot itt találsz). A mi aktuális jövedelem becsléseinkről ezen a portálon tájékozódhatsz pozíciókra, pozíciószintekre és foglalkoztatási típusokra bontva, nem szem elől tévesztve, hogy a 2021-es év több területen további növekedést hozott.

 Átlag bruttó alapbérek, senior szint, Budapest

*: 2020-ra nem áll rendelkezésre alkalmazotti státuszra vonatkozó adat, ezért az összehasonlítás a 2019-es adatokkal történt

Van azonban valami, ami sokkal nagyobb arányban nőtt piaci értékében, mint egy-egy aktuálisan népszerű technológia ismerete. Ez pedig a fejlődésre, tanulásra és változásra való képesség és nyitottság. Mindezt egy állásinterjún persze nagyon nehéz megmutatni, ezáltal a jövedelemigénybe lényegében lehetetlen beépíteni. Egy szakmai verseny azonban kitűnő alkalom arra, hogy bebizonyítsd: benned megvan mindez. Ilyen például a rövidesen induló V. Országos IT Megmérettetés is.