Infoter konferencia 2016

Események Olvasási idő:1 perc

Az Informatika a Társadalomért Egyesület rendezésében idén hetedik alkalommal rendezték meg az Infotér konferenciát.

A kedden induló esemény nulladik napjának hívószava az eHealth volt, az egészséget érintő digitális megújulás témában elhangzó előadások többek között az egészségügyi intézmények, a beteg adminisztráció és a gyógyszeripar oldaláról mutatták be a legújabb törekvéseket.

Az első és második napon az informatikai oktatással és munkaerő pótlással kapcsolatos előadásokon és beszélgetéseken szó volt például a versenyképességről, piacvezető trendekről és beruházásokról.

Csütörtökön a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége külön panelt szentelt az utánpótlás nevelés kérdésének, melyen Pulay Gellért az IThon.info alapítója először beszélt nagyobb nyilvánosság előtt az oldalunk elindításának motivációjáról és küldetéséről. Fontos, hogy az informatika iránt érdeklődők pontos képet kapjanak a hazai IT lehetőségekről, a különböző szakterületek speciális elvárásaitól kezdve a potenciális munkahelyekről. Magyarország ma már abszolút versenyképes tud lenni a projektek színvonala és a fizetések tekintetében is. A képzésekkel kapcsolatban kiemelte, hogy az informatikát tanulóknak megváltozott a tanulási módszere, egyre hangsúlyosabb szerepet kap a játékosság és az azonnali, gyakorlatban kipróbálható tudás megszerzése. Bár a szakma továbbra is megbecsüli a diplomát, de az utóbbi időben nagyobb a kereslet a néhány hónapos képzésekre is, és erre a helyzetre az egyetemeknek is reagálni kell. A legfontosabb, hogy a hallgatók érdeklődését és szenvedélyét felkeltsék az informatika iránt.

Köszönjük a részvételi lehetőséget mind a szervezőknek, mind pedig a beszélgetés többi tagjának.