Mérettesd meg magad – az Audi Hungariánál is!

Események Olvasási idő:2 perc

Audi

Az információmenedzsment munkatársai többek között az SAP rendszerek támogatásáért felelősek, valamint a vállalat szerves részeként felelnek a szakterületek stabil és minőségi működéséért, ennek érdekében a legmodernebb IT-technológiai megoldásokkal támogatják a napi munkamenetet. Szeretnénk, ha olyan feladatmegoldások születnének, amelyek részben vagy egészében a gyakorlatba is átültethetőek lennének. Hiszen számunkra az a legfontosabb, kérdés, hogy, hogyan tudjuk integrálni az automatizált tesztelési folyamatokat a jelenlegi manuális folyamatokba? Legyen szó Excel programozásról, SAP fejlesztésről vagy ipari robotok automatizálásáról – IT szakembereink folyamatosan arra törekednek, hogy az IT-irányítási, – támogatási folyamatok és az IT-infrastruktúra területén egyaránt optimalizálják az eszközöket és szolgáltatásokat.

Az elektromos és önvezető autók világa afelé tart, hogy az autók egymással, illetve a környezetükkel is kommunikálnak. Ehhez az autóiparban is nélkülözhetetlen az informatika, amely óriási lehetőségeket tartogat a fiatal tehetségek számára.

Ami pedig az IT biztonságot illeti, munkatársaink többek között az IT biztonsági projektek és incidensek, a rizikómenedzsment, továbbá a gyártás területén működő IT-rendszerek biztonságos üzemeltetéséért és integrálásáért is felelősek.

Egy olyan nagy vállalatnál, mint az Audi Hungaria, még hat év után is van lehetőség újabb és újabb kihívásokat találni, ami különösen érdekes része ennek a szakmának.” – fogalmazott Szakál József kollégánk.

József a győri Audi  munkatársa, IT biztonsági szakemberként erősíti a csapatot immár hatodik éve. Annak idején a trainee programban kezdett el a vállalatnál  dolgozni, amelyet kifejezetten a kiváló eredményekkel végző frissdiplomások számára kínált az Audi. A program részeként három havonta újabb területbe kapnak betekintést a résztvevők, így komplex képet alkothatnak  a vállalatról és az üzleti folyamatokról.  Mindez széles körű rálátást ad a résztvevőknek és hosszú távon stabil alapot biztosít a karrierjüknek. József e program részeként eljutott Ingolstadtba, az Audi központjába is, ahol szintén három hónapot tölthetett el.

A kezdetektől az IT biztonság területe érdekelte, a program részeként pedig olyan strukturált problémák megoldása volt a feladata, amelyeknek köszönhetően – a tudatos kompetenciafejlesztéssel karöltve – előre is tudott lépni ebbe az irányba.

Jelenleg az a feladata, hogy folyamat- és technológia szintű megoldásokat definiáljon az információbiztonsági incidensek megelőzése és kezelése céljából. Elmondása szerint feladatban nincs hiány, elég csak a klasszikus spam e-mailekre gondolni, de az utóbbi évben előtérbe került zsarolóvírusok elleni védelem biztosításában is részt vesz.

Audi

Az Audi Hungarianál  fontos kiemelni, hogy az egyre inkább előtérbe kerülő IT biztonságot magas  prioritással kezelik: vezetői szinten is megkapják a szükséges támogatást a munkatársak.

Ennek fontos része, hogy lépést tudjanak tartani a hackerek által használt technológiai újításokkal és a felismert sebezhetőségekkel. József több olyan tréningen, képzésen is részt vett, ahol naprakészen tarthatja, vagy éppen tovább frissítheti, erősítheti a tudását.

Szeretnénk, ha a kategória versenyzői között olyan tehetséges szakemberek megoldásaival találkoznánk, akik azon kívül, hogy hétről-hétre sikerrel veszik az akadályokat, projektszemléletet is képviselnek  a feladatok kivitelezésébe során.

Visszatérve a tesztautomatizálásra, „Nagyon érdekes kihívás a termelésről érkező igényeket hatékony és újszerű informatikai megoldásokkal szolgálni – és így szüntelenül követni az újonnan felbukkanó technikai lehetőségeket.” – fogalmazott Németh András, aki 5 éve dolgozik az Audinál. „Az utóbbi években egyre több Proof of Concept eljárás ment végbe: az is előfordul, hogy valamilyen ötletet el kell engedni, mert nem használható jól gyakorlatban.Mindenképpen jó irány az, hogy egyre nő az ilyen tesztek száma, hiszen ez is remek példa arra, hogy milyen sok újdonsággal van lehetőség megismerkedni, és kipróbálni a bennük rejlő lehetőségeket.

Az Audi Hungariánál a fiatal szakembereknek nem csak elméletben, hanem  gyakorlatban is lehetőségük nyílik megismerni  az új technológiákat. Vonzó bérek és munkakörülmények mellett személyes és szakmai fejlődési utakat, nyelvtanulási lehetőségeket kínál a vállalat, de a munkatársak a konszern világszerte működő járműgyáraiban is kipróbálhatják magukat.

A színvonalas technikai feltételek és a jövőkép mindenképpen vonzó a szektorban dolgozóknak. Amennyiben az autóipart az Audi Hungariára vetítjük, a biztos munkahely, az átlag feletti munkakörülmények, és a versenyképes fizetés kiemelendő. Az Audi Hungariánál dolgozó IT szakemberek azt értékelik leginkább, hogy rendkívül tág  dimenziókban gondolkodhatnak: komplex kihívások, változatosság, rendszerszemléletű feladatok várják őket nemzetközi környezetben. Előnynek élik meg azt is, hogy a munkavégzés helye Győr, egy élhető város, ahol a kollégák a szabadidejüket is szívesen töltik együtt. A nagyvállalati technológia és high-tech munkakörnyezet barátságos hangulatot, jó társaságot „takar”.