Átadták az Invitech InnoMax Díjakat

Fejlesztés Olvasási idő:1 perc

Invitech InnoMax díj átadása

Az Invitech InnoMax Díjának középpontjában ebben az évben a nonprofit szervezetek innovációs törekvéseinek felkarolása állt. Az infokommunikációs cég pályázatán többek között egy animációs lézerprojektor terve, egy kórházi szolgáltatásokat értékelő online felület, illetve egy egészséges, környezettudatos táplálkozást támogató alkalmazás is a győztesek közt volt.

A pályázatra számos nevezés érkezett a fenntarthatóság, az oktatás-nevelés, az egészségügy, valamint az esélyegyenlőség és felzárkóztatás témakörében. A pályázat szakmai együttműködő partnere idén is az Effekteam Egyesület (Magyar Adományozói Fórum) volt. A legkülönbözőbb területekről érkező ötletek közül a zsűri végül 5 nyertest hirdetett ki.

A nyertesek

A Pro Ludovico Alapítvány

A pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma tudományos, oktatási célú úgynevezett lézerbarlangjának bővítéséhez nyertek támogatást, ahol a diákok és oktatók közös együttműködésében, saját ötleteik alapján valósul meg a példaértékű fejlesztés. A cél egy animációs lézerprojektor építése és programozásának kidolgozása. Ez a pályázat a közönségszavazást is megnyerte!

Az Emberség Erejével Alapítvány

Ötletük a MiEGYmás nevű társasjáték mobil verziójának tervével szintén a nyertes pályázatok között szerepelt. A projekt célja a társadalmi felelősségvállalást, a szolidaritást népszerűsítő és oktató társasjáték széleskörben való elterjesztése.

A Jobbulást Alapítvány

Az egészségügyi ellátás feltételeinek javítására, az ellátórendszer hatékonyságának és betegközpontúságának növelésére fókuszálnak. Egy olyan online felületet kívánnak létrehozni, ahol a betegek megoszthatják az egyes egészségügyi intézményekben szerzett tapasztalataikat, így segítve az érintettek hiteles tájékoztatását.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány

Céljuk a környezettudatos étkezés minél szélesebb körben való megismertetése. A támogatással megvalósuló applikáción keresztül a vendéglátóhelyeket lehet értékelni, például a helyi alapanyagok használatának tudatossága szempontjából, de a köztéri ivókutakat is be lehet rajta jelölni egy térképen.

A Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet

Az általuk üzemeltetett, sérült felszolgálókat foglalkoztató éttermében kívánnak olyan infokommunikációs fejlesztést végrehajtani, amelynek segítségével az ott dolgozók munkája, így társadalmi integrációja könnyebbé válik.

A pályázatok elbírálásában részt vett Dr. Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár; Dr. Molnár Klára, az Effekteam Egyesület igazgatója; Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója; Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója; valamint az Invitech képviseletében Bőthe Csaba marketing és üzleti támogatások igazgató, illetve Marton László vállalati és kormányzati főigazgató.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével együttműködésben, új kategória fog indulni a kistelepülésel részére, „Okostelepülés” elnevezéssel. A díjjal és a velejáró támogatással az Invitech a korszerű megoldásokhoz kevésbé hozzáférő helyi lakosság digitális felzárkózását, a helyi közösségek felemelkedését kívánja elősegíteni.