Keresettek a blockchain-fejlesztők

HR&IT Olvasási idő:1 perc

blockchain fejlesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a blockchain technológiában jártas szakemberek jelenleg a legkapósabbak a munkaerő-piacon. A blockchainnel kapcsolatos állások jelenleg a második leggyorsabban növekvő kategória a portálokon: minden egyes szakemberre 14 betöltetlen álláshely jut, így a szakértők kitűnő alkupozícióból indulhatnak, ha elfogadnak egy ajánlatot.

A közelmúltban a Toptal szabadúszó fejlesztőket és top techcégeket összekötő portál is elindította saját blockchain fejlesztő szolgáltatását. A Toptal azt ígéri az érdeklődő vállalatoknak, hogy egy igényfelmérő beszélgetést követően 24 órán belül megtalálja az igényeknek megfelelő szabadúszó blockchain fejlesztőt. A Toptalnél 2017 januárja óta 700 százalékkal nőtt az igény a blockchain fejlesztőkre, és mára a szoftver-fejesztési projektek 40 százalékánál szükséges az ilyen irányú tapasztalat is. A kereséseiket áttanulmányozva ráadásul részletes képet kaphatunk a legkeresettebb nyelvekről és területekről.

Az első a Hyperledger Fabric implementáció, ami egy nyílt forráskódú vállalati blockchain keretrendszer. Ezt követi a Ripple, egy online pénzforgalmi protokoll. A harmadik legkeresettebb szaktudás pedig a Solidity programnyelv ismerete, mely az Ethereum Virtual Machine programozási nyelve, és alkalmas szavazásokhoz, crowfundinghoz, vak aukciókhoz szükséges szerződések létrehozására.

Egy Toptal típusú közvetítői rendszer ráadásul amellett, hogy segítség a fejlesztőkre vadászó vállalatoknak, segíti a blockchain technológia terjedését is azáltal, hogy a fejlesztők projektről projektre viszik magukkal a szaktudást. Ezt a modellt preferálja Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója is, aki szerint az az előnyös, ha a mérnököket és kutatókat minél szélesebb körben, különböző vállalatoknál és projekteknél foglalkoztatják, így a szaktudás „demokratizálódik”, és egyre több ember tud bekapcsolódni a fejlesztésekbe. Vitalik Butelin elképzelését a piacról csak erősíti, hogy jelenleg lényegesen több szervezet és projekt igényli a blockchain fejlesztők munkáját, mint ahány szakember rendelkezésre áll.

Aki tehát időben reagál és ilyen irányba képzi magát, nem csak garantált munkahelyet és magas fizetést remélhet, hanem lehetőséget arra, hogy számos különböző projektben, szabadon próbálhassa ki tudását egy új, feltörekvő, sokszínű piacon.

Amennyiben szeretnél hasonló tartalmakat olvasni, kövess minket a Facebook oldalunkon is!

Előző bejegyzés
Következő bejegyzés