Melyek a legjobb IT cégek itthon?

Információk Olvasási idő:1 perc

Melyek a legjobb IT cégek?

A legjobb informatikai cégek az innováció úttörői világszerte. Iparági jelentések szerint 2022-ben több mint 8800 milliárd dollárra nőttek a szektor bevételei, a globális növekedési ráta pedig elérte 8,2%-ot – a háború és a COVID hatásai ellenére is. Ugyanakkor pár éven belül az előrejelzések szerint ez az érték szinte biztosan két számjegyűvé válik.

De vajon mit jelent az, hogy legjobb cég? Nem egyszerű erre a kérdésre válaszolni, hiszen számos eltérő szempontrendszer alapján értékelhetjük a piaci szereplőket. Ki a legjobban fizető? A legstabilabb lábakon álló? A legmagasabb árbevételt felmutató? Vagy a pénzügyi adatok helyett sokkal inkább az határozza meg ezt, hogy hol a legalacsonyabb a fluktuáció?

Lássuk a világ 10 legjobb IT cégét 2022-ben két lista alapján!

Ha a pénzügyi szempontokat helyezzük előtérbe, az egyik listán hat amerikai, egy indiai, egy francia, egy egyesült-királyságbeli és egy német céget találunk.

 1. Microsoft Corporation
 2. Accenture
 3. IBM
 4. Oracle
 5. SAP
 6. Tata Consultancy Services (TCS)
 7. Deloitte Consulting
 8. Capgemini
 9. Cognizant
 10. DXC

A jó hír az, hogy a fenti vállalatok mindegyike megtalálható hazánkban is, így akinek az a mérvadó, hogy mennyire tartozik a világ élvonalába a munkahelye, érdemes a fenti listán lévők kínálatából szemezgetnie.

A legjobb IT munkáltatók

Teljesen más képet kapunk, ha a Forbes 100 legjobb munkaadója listáján szereplő IT cégeket vesszük górcső alá: (cikkünkben csak az IT cégeket jelenítjük meg, zárójelben megadva, hogy a Forbes minden iparágat tömörítő összegzésében hányadik helyen szerepelnek):

 1. Samsung Electronics (1.)
 2. Microsoft (2.)
 3. IBM (3.)
 4. Alphabet (4.)
 5. Apple (5.)
 6. Adobe (8.)
 7. Dell (10.)
 8. Cisco (12).
 9. Amazon (14.)
 10. Huawei (23.)

Az értékelők figyelembe vették az adott cégnél elérhető fejlődési és karrierlehetőségeket, a vezetői kultúrát, a munka-magánélet egyensúlyát, a világos, látható munkacélokat, a fizetést és a juttatások sokszínűségét.

És ha már a béreknél járunk: az elérhető bérsávokat nagyon sokan még mindig hétpecsétes titokként őrzik, hazánkban még mindig nem alakult ki kommunikálásának kultúrája. Az elérhető fizetési felmérések pedig nem egy esetben az igényeket összegzik csak, nem a valóban meg is kapott kompenzációt.

Az Tmap-en valós, szakemberek által megadott béradatok között tájékozódhatsz!

Érdekelnek a fizetések, regisztrálok!