Melyek a legjobb IT cégek itthon?

Információk

Melyek a legjobb IT cégek?

A legjobb informatikai cégek az innováció úttörői világszerte. Az iparági jelentések szerint az informatikai kiadások világszerte már meghaladják a 4,5 billió USA dollárt. Az IoT, a cloud computing, az adatvédelem, az online biztonság, stb. olyan IT szolgáltatások, melyeket  a legjobb szoftvercégek nyújtanak az ügyfelek számára.

Az informatikai szolgáltatások többsége az Egyesült Államokban és Ázsiában történik. Az informatikai iparág növekedése a világon 4,5–5%-os az iparági szakértők szerint.

Lássuk a világ 10 legjobb IT cégét 2019-ben, két lista alapján!

Az egyik listán öt amerikai, két indiai, egy francia, egy német és egy ír céget találunk.

 1. Microsoft
 2. IBM
 3. Oracle
 4. Accenture
 5. Hewlett Packard Enterprise
 6. SAP
 7. Tata Consultancy Services
 8. Capgemini
 9. Cognizant
 10. Infosys

A legjobb IT munkáltatók

Ha a fenti listát a Forbes top 100 digitális cégének első tíz helyezettjével hasonlítjuk össze, nem találunk átfedést. A teljes rangsorban 17 ország cégei szerepelnek, de a top tízbe csak amerikai cégek kerültek!

 1. Amazon
 2. Netflix
 3. NVIDIA
 4. Salesforce.com
 5. ServiceNow
 6. Square
 7. Analog Devices
 8. Palo Alto Networks
 9. Splunk
 10. Adobe Systems

A Forbes listáján egyáltalán nem szerepel a Microsoft, az IBM, és a Tata, míg az Accenture az 56., a Hewlett Packard Enterprise a 99., az SAP 84., a Cognizant a 87., az Infosys pedig a 44. helyre csúszott.

A listára olyan cégek kerülhettek, amelyek a digitális világot alakítják – informatikai, hardver-, média-, digitális kiskereskedelmi és távközlési cégek.