Prog & Drink Meetup – Power BI, ASP.NET és Angular 4 a fókuszban

Egyéb

A Qualysoft a belvárosban rendezte meg Prog&Drink nevű, meetup rendezvényét, ahol a cég vezető fejlesztői tartottak érdekes előadásokat a résztvevőknek.

Első előadóként Czibik Gábor a bemutatta a Power BI felépítését, rávilágított a technológia előnyeire és bemutatta a Power BI Desktop, Power BI Service és a Power BI Embedded képességeit is. Az előadás végét egy érdekes demóval zárta: ebben egy olyan riportot állított elő, ami két teljesen külön adatforrásból (egy webservice (JSON) és egy weboldalon található táblázat) jelenített meg konzisztens adatokat különböző diagramokon.

A második előadásban Gulyás Gábor az ASP.NET Core rejtelmeivel ismertette meg a jelenlévőket élő bemutatóval. Az ASP.NET Core a korábbi verziókhoz képest gyökeresen megváltozott, a Microsoft alapjaiban dolgozta át webes keretrendszerét. A résztvevők a legfontosabb újdonságok áttekintése mellett az ASP.NET alapvető működésével is megismerkedhettek.

Végül Silling Rudolf Péter az Angular 4 tudását feszegette egy nulláról felépített alkalmazással, ahol életszerű problémákat is megoldott. Péter egy egyszerű Angular Formot rakott össze, melyen validálta a mezőket, majd elküldte az API-nak. Ezután listázta a korábban rögzített adatokat, így jól látszott, hogy milyen könnyen lehet a hétköznapokban is gyakran használt funkciókat megvalósítani. Az is egyértelművé vált, hogy mennyivel felhasználóbarátabb az új megoldás a korábbi, framework-ök segítségével épített alkalmazásoknál.

Mivel a találkozó minden szempontból nagyon jól sikerült, a Qualysoft már tervezi az őszi ismétlést is, ahol újabb izgalmas előadásokkal várják majd az érdeklődőket!